Specialized lancere i dag deres nyeste model af downhill cyklen - DEMO. Kører du på de danske downhill baner eller skal du til udlandet til sommer, så læs herunder hvad DEMO har at tilbyde.

Produktlancering: DEMO – Specialized

I 2019 ændrede UCI reglerne, så alle cykler kunne køres med et blandet hjulstørrelses set-up, det så ingenørene hos “Specialized Gravity Team” udfordringen i og gik i gang med at lave en downhill cykel der udnyttede netop det. De lavede DEMO som i 2019 sæsonen hjalp Luic Bruni med at få flere World Cup og nationale mesterskaber. Det specielle ved DEMO var at den kørte med et custom 29″ forhjul og et 27.5″ baghjul – og nu har ingenøerne så finpudset og optimeret cyklen så den er klar til at blive solgt til os almindelige ryttere.

Den nye Demo kommer med en ny flip-chip, som gør, at du kan justere kædestagen og dermed nemt sætte cyklen op med den ønskede baghjul størrelse: 29″ eller 27.5″. Du kan altså selv vælge hvilket størrelse baghjul, du vil køre med – passende til din kørestil eller terræn.

Ny justerbar geometri

Den nye geometri på DEMO er designet til at fremelske fart og den sjove køreoplevelse. En flip-chip bagerst på kædestagen sikrer, at du kan vælge tre forskellige længder – kort, midt og lang – og på den måde tilpasse hvilken størrelse baghjul du vil køre med. Højden på krankboksen er også justeret. Ud fra de konklusioner, som Specialized Gravity Team gjorde sig i 2019, vil den nye Demo komme med en 29″ forhjul og 27.5″ baghjul. Men du kan selv justere hjulstørrelsen, så den passer bedst til den tur, du skal køre, dog skal du selv ud og investere i et ekstra 29″ baghjul hvis du ønsker sådan et.

KORT

Et 27.5″ baghjul giver dig bedst mulige manøvreegenskaber og sikrer, at cyklen er mere livlig og sikker over tætte, tekniske spor.

LANG

En 29″ baghjulsindstilling giver dig stabilitet til store, åbne og hæsblæsende DH-tracks.

MIDT

Sæt indstillingen i MIDT – og cyklen er kompatibel med både 27.5 og 29″ hjul. Du får en mere stabil akselafstand med et 27,5″ hjul, når du forkorter kædestagen mod KORT- indstillingen. Vælger du 29″ hjul og forlænger kædestagen mod indstillingen LANG, får du et kvikkere up-set med et 29″ hjul.

 

Optimeringer

En af de punkter ingenørene har arbejdet med er at få mere fart i cyklen over de tekniske elementer og hårde slag fra underlaget. De har udstyret den nye Demo en mere bagudløbende aksel-bane ved væsentlige punkter i vandringen, det gør, at du minimerer risikoen for, at baghjulet hænger fast ved hårde hits. De hårde hits føres istedet ned i din suspension – og altså ikke op til dig og din ramme. Resultatet er mere fart over tekniske segmenter.

Den nye Demo kommer med en optimeret mængde anti-rise. Når du kommer ind på et spor, måske med en anelse for meget fart, og du trykker på bremsen, så forbliver du plantet mod jorden og stadig med stor stabilitet på cyklen. Din bag-suspension forbliver blød og forudsigelig, som dermed sikrer, at dit baghjul stadig har kontrol med jorden under dig.

Lavt er hurtigt. En lavt center gør dig mere stabil ved højere hastigheder. Den nye Demo er sammensat sådan, at selve shocken er placeret så lavt og så langt fremme som muligt. Dette giver både den idelle aksel-bane og en yderst stabil og sikker følelse ude på sporet.

Demo’ens shock placerer ikke kun vægt lavt på rammen, men gør det samtidigt muligt at fjerne den øverste kobling. Dette isolerer dæmperen fra sidebelastningen og reducerer slitage på dæmperen. Derudover har den nye Demo en trunnion-mount, som giver et ekstra overlap. Igen noget, som vil øge holdbarheden.

Vejledende priser

Demo Expert 59.299,00 DKK
Demo Race 35.599,00 DKK
Demo Rammesæt 21.299,00 DKK