I sidste uge kom Orbea med deres nye Rallon. Rallon må betegnes som en rigtig enduro maskine. I dag præsenterer Orbea deres helt nye Occam, som passer rigtig godt til danske forhold. Men den er også rigtig god til bikeparken, eller de tekniske nedkørsler. Orbea Occam kommer i to modeller en Occam og en Occam LT.

I 2020 lancerede Orbea med stor succes deres Occam. Brugerne var vilde med Occams alsidighed, det vil sige balancen mellem dens pedaleffektivitet, den lette vægt kombineret med Occams moderne geometri og affjedring. Derudover var brugerne vilde med cyklens æstetik, dens asymmetriske design og MyO -programmet. Først og fremmest var brugerne vilde med, at det var en rigtig god enduro lignende cykel til danske forhold.

Da brugerskaren er så alsidig, vælger Orbea at differentiere modellen, så der er den kommer med 140 mm. vandring, som de bare kalder Orbea Occam. Den anden model kommer med 150 mm. vandring, og henvender sig nok mere til rytteren der skal have tekniske nedkørsler. De kalder den Orbea Occam LT.

Nyt ophæng til affjedringen

Først og fremmest tilbyder Orbea et nyt todelt affjedringsdesign til både Occam og Occam LT. Med kun to dele i affjedringskoblingen betyder det færre grænseflader og lavere risiko for, at noget går galt. Derudover har Orbea lavet et rum i akslen, og hvor der kan sidde et praktisk multiværktøj, der holdes sikkert på plads med magneter.

Orbea Occam

Orbea Occam er den vi kender fra tidligere med samme geometri og affjedring. Den kommer med FOX 34 forgaffel med 140 mm. vandring og en 140 mm. Fox Float DPS bagdæmper. Rammen kan fås både i aluminium og carbon, og størrelserne vil være S/ M / L / XL. Priserne starter ved 17.500 kr.

Orbea Occam LT (Longtravel)

Occam LT er den vildere side af Occam takket være mere aggressiv geometri, Fox 36 forgaffel og 10 mm mere vandring end Occammen. Occam LT er en god enduro cykel, men bare en del mere alsidig. Occam LT er klar til festen på nedkørslerne, med mulighed for Coil bagdæmper, 4 kaliber bremser, større bremserotorer og mere aggressive dæk.

Læs Også: Test: Orbea Occam H30

Moderne trail cykler er alsidige og ses ofte på sporet. Nogle ryttere bruger dem til at klatre op til de fede udsigter og nedkørsler, andre bruger dem i bikeparker, eller bare på det daglige eventyr på sporet. Occam LT fås med en 150 mm. Fox 36 forgaffel og et Float X eller DHX coil bagdæmper.

Den robuste Fox 36 forgaffel giver Occam LT’s kronrørsvinkel på 66 til 65,5º, hvilket giver den en endnu bedre kontrol.

Priserne starter ved 24.000 kr.

MyO: Design Your Ride

Orbea er kendt for deres mulighed for, at gøre cyklen personlig. MyO programmet giver mulighed for at personliggøre Orbea’en. Med enhver Occam C model fra M10 og opefter kan man tilpasse malingen gratis.

Læs Også: Helt Ny Orbea Rallon

Der er også mulighed for at skifte hjulsæt, gear eller andre komponenter gennem bestillingsprocessen, og man kan ligeledes ændre vandringen på forgaffel og bagdæmper.

Få mere information hos Orbea.