Genbrug er virkelig blevet trendy, og nu også inden for brugte mountainbikes og udstyr. Sponz Recycle har åbnet ny butik, hvor du kan sælge dine brugte mountainbike ting.

Vi oplever kæmpe stor efterspørgsel på vores recycle cykler og har derfor besluttet at gøre mere ved denne grønne tankegang.
Søren Heissel, Sponz Recycle

Helt fra starten da vi åbnede Sponz MTB Center, for snart 4 år siden, var recycle i vores tanker. Vi har hele tiden ment, at der skulle være mening i at skifte sin cykel ud og samtidig kunne aflevere den brugte. På den måde kan vi tilfredsstille 2 kunder. Det koncept har vores kunder virkelig syntes om, så meget at vi sjældent har nogle brugte cykler i butikken, da de oftest bliver solgt på få dage.

Sådan siger Søren Heissel fra Sponz MTB Center, som netop har åbnet endnu en butik, som går under navnet Sponz Recycle. Konceptet er ganske enkelt, at du kan sælge din brugte mountainbike, og alt det tøj og udstyr som du ikke længere bruger. Det vil at den trøje der hænger hjemme i skabet, som du fik købt et nummer for lille, og nok aldrig kommer til at passe alligevel, kan nu omsætte til kontanter.

Sponz recycle er en slags moderne loppemarked, hvor du køber en stand, og fylder den med alt det udstyr du ikke længere har brug for. Forskellen på dette koncept og et traditionelt loppemarked er bare at du ikke selv skal stå og passe din stand. Faglig kompetente medarbejdere fra Sponz, står klar til at sælge dine varer, og rådgive kunderne i butikken.

Det bedste er, at det er kunderne som styrer, hvad vi har på lager i butikken, for det er nemlig dem der fylder butikken op. Med andre ord, en form for “loppemarked”.

Konceptet kender mange måske fra butikker som Kirppu. Sponz Recycle’s koncept vil dog være af den mere eksklusive art. De ønsker stadig at handle med sportscykler, men er åbne for både landevejscykler, crosscykler, gravelcykler og mountainbikes. Også udstyr, tøj og reservedele vil man kunne finde i butikken.

Hos Sponz oplever de at mange er bange for at sætte deres dyre cykler til salg på nettet, da der er stor risiko for at tyve kigger med. Hos Sponz Recycle kan kunderne komme forbi og se cyklen uden at du som sælger skal bruge tid på det.

Fordel for køber og sælger

At sælge sin brugte mountainbike på denne måde giver fordele for både køber og sælger. Som potentiel køber, får du uvildig rådgivning af erfarne mekanikere i butikken, og selv om Sponz Recycle tjener penge på et salg, er det vigtigt for dem, at give kunderne en god vejledning, så de kommer hjem med det rigtige valg.

Som sælger slipper for du al besværet med annoncering og fremvisning, og kan blot slappe af, og lade sælgerne i Recycle butikken tage sig af det.

Indtil videre i Hillerød

Butikken i Hillerød åbner 1. december, og allerede nu kan du booke din stand, og begynde at sælge dine ting. I følge Søren Heissel, som er idemanden bag, så er det et projekt der godt kunne gå hen og sprede sig til flere dele af landet. Men indtil videre er det altså i Hillerød, og butikken ligger lige ved siden af Sponz MTB Center, som har eksisteret i 4 år nu.

Det er ikke nu, du skal begynde at finde din gamle rustne mountainbike frem, som du fik i julegave i 1992. Sponz Recycle satser primært på high-end markedet, og en cykelstand koster kr. 500,-  plus 15% i kommission. Har du ikke en brugt mountainbike du vil sælge, men en masse tøj og udstyr, så kan du leje et bord, og det koster kr. 300,- (for 14 dage), plus 15% kommission.

Vil du vide mere om Sponz Recycle, så kig forbi på www.sponzrecycle.dk