Mountainbike tur til Tjekkiet

Det hele startede på Ferie for alle messen i Herning, hvor vi snakkede med Aktiv Ferie om at lave en mountainbike tur til det nordlige Tjekkiet (Hruba Skala). Aktiv Ferie er eksperter i Tjekkiet, og vi elsker mountainbike ture, så vi var selvfølgelig med på ideen.

Ingen af os havde tidligere oplevet Tjekkiet på mountainbike, så vi var selvfølgelig nød til at tage på en rekognosceringstur, og se om området omkring Hruba Skala (ca. 1 times kørsel fra Prag) er noget for danske mountainbike turister. Betina fra Aktiv Ferie strikkede en tur sammen til os, så vi kørte fra Danmark tidlig fredag morgen, og så via fly fra Hamborg til Prag, og derfra videre op til hotellet i Hruba Skala.

Den tidlige afgang, betød at vi kunne nå at få 3 dage på mountainbike (Fredag, lørdag og søndag) og stadig nå hjem sent søndag aften.

Kom med til Tjekkiet

Vi har lavet en tur til Tjekkiet fra d. 18 til 22 april 2018, og du skal med? Læs mere på – MTB tur til Tjekkiet 2018

Afgang til Tjekkiet

Vi mødtes i Kolding fredag morgen kl. 04.30 og kørte til Hamborg lufthavn. Her fra fløj vi til Prag, hvor der ventede en lejebil. Fra Prag havde vi ca. 1 times kørsel til vores hotel i det nordlige Tjekkiet, i et område der hedder Hruba Skala. Vi boede på Hotel Stekl, som ligger smukt lige midt i skoven. Vi tjekkede ind på hotellet kl. 13.30 og kl. 14.00 havde Betina fra Aktiv Ferie, lavet en aftalte med en af deres lokale guider, som vi vise os rundt i området på mountainbike.

Hotel Stekl i Hruba Skala

1 dag på mountainbike

Kombination af skov og sten

Guiden havde sørget for lånecykler til os, og han ankom kl. 14.00 og kort efter var vi klar til afgang. Vi kørte ca. 20 km med 600 højdemeter rundt i området, og fik snust lidt til hvad det er for et terræn Tjekkiet har at byde på. Der er masser af naturlige spor, som er en variation af skov og klipper, med masser af udfordrende opkørsler og tekniske nedkørsler. Der er rigtig mange klipper og sandsten, og det bærer sporene også præg af.

Der var nogle ret hårde opkørsler, men det belønnede sig når man nåede toppen, og kunne nyde udsigten ud over landskabet, og se de stadig snedækkede bjergtoppe i horisonten.

Vi sluttede dagen af med en lækker nedkørsel som endte 200 meter fra hotellet. Tilbage på hotellet, fik vi en velfortjent øl, og derefter et bad, og så mødtes vi i restauranten til et lækkert måltid mad.

Vores MTB guide, ved et af udsigtspunkterne

Dag 2 i Tjekkiet

Efter en god nats søvn, var det dejligt at stå op til et lækkert morgenbord, med æg, pølser, brød, pålæg, og hvad der nu hører til et veldækket morgenbord. Efter at have fyldt depoterne op, var det tid til at klæde om til “arbejdstøjet”, og endnu en dag på cyklen. Vi havde aftalt med guiden at vi skulle mødes i en lille by syd fra Hruba Skala, som ligger i et område der hedder Mala Skala. Her fra ville han vise os et andet godt mountainbike område.

Det var som om at guiden lige ville teste os af, for vi startede med en 3 km lang opkørsel som bød på 250 højdemeter. Vi startede ud i 270 meters højde, og dagens højeste punkt var Kosakov som ligger i 765 meters højde. Udsigten og glæden over at vi nu kunne se frem til en fed nedkørsel, gjorde at turen op, var det hele værd.

Inden vi tog turen ned igen, var vi inde på et lille spisested på toppen, hvor vi fik en stor alkoholfri fadøl, en espresso, og et velfortjent hvil.

Kickbikes

Så det var endnu en dag med masser af højdemeter. helt præcist blev det til 950 højdemeter på de 21 km vi nåede at cykle. Vi sluttede samme sted som vi startede, og inden vi kunne tage tilbage til hotellet, skulle vi prøve downhill på kickbike.

Kickbikes er et løbehjul med oversize hjul på. Vi blev kørt op at bjerg, og sat af på en plads et stykke oppe. Herefter var det bare at tage turen ned at den snoede bjergvej, med op til 60 km/t. En ret sjov oplevelse 🙂

Vi sluttede af med en sen frokost på en lokal restaurant, og efterfølgende kørte vi tilbage til Hruba Skala og hotellet, hvor vi efter en kold øl, lige kunne hvile benene en times tid inden vi skulle mødes i restauranten og indtage dagens aftensmåltid.

Endnu en nedkørsel mellem store klipper

Sidste dag i Tjekkiet

Teknisk nedkørsel med smalle passager

Benene var lidt tunge, da jeg vågnede søndag morgen. Selvom vi “kun” havde kørt ca. 40 km indtil videre, så var der besteget over 1.500 højdemeter. Guiden havde dog dagen forinden lovet os en let tur denne dag, hvor vi endte med at cykle en flad tur på “kun” 550 højdemeter. Vi klædte om og tjekkede ud af hotellet, og pakkede vores tasker i bilen.

Guiden mødte os på hotellet kl. 10.00 og planen var denne dag at cykle turen til Mala Skala, hvor vi ville mødes med Betina, som ville tage bilen. Endnu en flot tur, hvor vi flere gange blev betaget af den smukke natur, og den fantastiske udsigt, når vi cyklede på toppen af bakkerne, og kunne se ud over det hele.

Efter ca. 21 km var vi i Mala Skala, og vi mødtes med Betina (Fra Aktiv Ferie), på et vandrehjem, hvor vi kunne tage et bad, og få rent tøj på inden turen gik mod Prag.

Vi fik sagt tak for turen til guiden, og godt trætte kørte vi mod Prag. Vi var i god tid, så vi kunne nå at køre ind til byen og spise inden vi skulle være i lufthavnen.

Oplev Tjekkiet på mountainbike

Vores oplevelse med Tjekkiet, var så positivt at vi har lavet en aftale med Aktiv Ferie om at lave en tur der ned igen. Men denne gang har du mulighed for at komme med, for Aktiv Ferie har strikket en tur sammen, baseret på deres erfaringer med Tjekkiet, og vores feedback fra denne tur.

Kort fortalt får du 5 dage (3 dage på MTB), mulighed for en dagstur ind til Prag, havlpension og 3 overnatninger på Hotel Hruba Skala (Et stort slot lige ved siden af Hotellet vi boede på), transport til og fra Kolding i  bus, inkl. egen cykel, og en festmiddag fredag aften 🙂

Læs mere om turen og programmet på aktivferie.dk

Stemningsvideo fra turen

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *