Bøger om mountainbike på dansk er der ikke mange af. Bøger om mountainbike målrettet kvinder på dansk er der nok kun én af. "Kvinder på sporet" er lige netop den bog, bogen er skrevet af Solveig Høgh Larsen, og den udkommer i disse dage.

Bogens primære formål er, at fylde det hul ud, som forfatteren selv oplevede, da hun startede på mountainbike for ca. 4 år siden. Men bogen har en lidt anden tilgang til sporten. De klassiske figurer med linjevalg, og figurer med den korrekte grundposition er ikke med i bogen. Men i stedet bliver man introduceret til hvad mountainbike egentlig er, hvordan man finder de gode spor, guiden til den gode tur, mountainbike garderoben, og meget mere.

Solveig om det allerførste begynderkursus, på lånt cykel, i yogatights og med almindelig cykelhjelm:

”Det var starten på mit lille MTB-eventyr. To timer i skoven. Et stort smil. Sug i maven. Duften af skovbund og glæden ved at finde ud af, at jeg kan mere, end jeg tror. Og at man ved at være på to hjul i skoven oplever meget smuk natur på kort tid. Det var kærlighed ved første blik.”

– Solveig Høgh Larsen

Herudover har forfatteren krydret bogen med interviews med markante danske kvindelige mountainbikere. Blandt andet deltager Malene Degn, en psykolog der taler om at falde, vores egen Sandra Bohn om skader og Mette Kronborg fra Slettestrand.

Kvinder på sporet - En mountainbike bog
Billede fra bogen: Kvinder på sporet

Bogen til kvinder og mænd

Bogen henvender sig til kvinder på sporet, men den kan helt sikkert også læses af mænd på sporet. Her på MTBX er vi i hvert fald i gang med at læse den, og der kommer en anmeldelsen af bogen, når vi er igennem. Vi er allerede glade for måden den er skrevet på, og den måde mountainbikesporten omtales.

Solveig Høgh Larsen
Solveig Høgh Larsen – Forfatter til Kvinder på sporet.

Solveig Høgh Larsen er på få år, blevet kendt i det danske mountainbike miljø. Hendes tilgang til sporten er kendt fra hendes arbejde med podcasten “Mountainbike podcasten”, og hendes artikler på et af de andre danske cykelmagasiner.

Bogen koster 249 kr., og kan findes på blandet andet Muusmanns forlag og flere andre danske bog butikker.