I dag blev den sidste afdeling af børnenes kids MTB Vinter cup i Viborg kørt. 80 børn var mødt op til race i skoven ved Hald Ege, som ligger lige syd for Viborg. Vejret var pragtfuldt, børnene var super klar og der var liv og glæde omkring Explore MTB centeret, som var valgt som base for cuppen.

4. afd. af Kids MTB vinter cupKids MTB Vinter Cup er kørt over 4 afdelinger, hen over vinteren. Første afdeling var i december, mens den sidste blev kørt i dag. Så deltagerne var hærdede, og klar på alt slags vejr. Faktisk har der de sidste 3 løb, enten være kedelig regnvejr, kulde eller kulde og regnvejr. Men i dag var det perfekt, 5-6 grader klar himmel, måske en smule sol. Der var flere af deltagerne der vovede skindet, og kørte med korte ben, der var endda en der både havde korte ben og korte arme.

Deltagerfeltet har været godt spredt ud, med deltagere fra u7 til u15, både piger og drenge. De har alle kørt på samme rundstrækning, men med forskel på antallet af runder de har kørt. De ældste har derfor skulle tage hensyn til de mindste, hvilket de har været rigtig gode til. De store var rigtig gode til, at give plads til de små, og advarer når de kom bagfra.

4. afd. af Kids MTB vinter cupI dag var ingen forskel, hvor der blev råbt “kommer bagfra på venstre”, eller ” kommer på højre”, og når de så var kommet forbi, blev der høfligt sagt “tak”. Det har været en god oplevelse for alle, både hende der alene kørte U7 i dag, og vandt en guldmedalje for afdelingen, eller de 3 drenge der har kæmpet indædt om at vinde U15 samlede sejr.

Som tilskuer var det igen en god oplevelse. Der var gode muligheder for at se deltagerne rundt på ruten, deltagerne havde fuld gas på hele vejen rundt, og så er det igen bekræftende at se glæden hos deltagerne, 4. afd. af Kids MTB vinter cupmen også deres dedikation for at lave et godt resultat. Og manglede børnene dedikation, var der nogle af forældrene der nok skulle hjælpe med den.

Det er Hald Ege MTBs børneafdeling der har arrangeret hele Cuppen, og de har ikke holdt sig tilbage med udstyr, god opmærkning hele vejen rundt og underholdning på pladsen. Som skrevet i en tidligere artikel, har der ikke være forskel på et voksen løb og dette børneløb, andet end der blev taget lidt
mere hensyn til deltagerne, så der f.eks. I dag blev ventet med at skyde starten i gang, da en der l af deltagerne havde problemer med cyklen, men heldigvis kunne han bare låne en af explore MTB center – det er da service må man sige.

Dagen blev afsluttet med uddeling af medaljer og statuetter. Dagens og Cuppens resultater kan ses her.

Vinderbilleder

Billeder fra dagens afdeling.