Kender I det, man sidder og kigger rundt på nettet uden det store mening, og pludselig falder over noget interessant. Det gjorde vi for noget tid siden, og pludselig kom denne noget anderledes pumpe frem i søgningen. De kalder den for Stompump. Den er amerikansk, men vi fandt den i en dansk butik. Læs med her.

Vores vurdering af Stompump

Test score af Stompump

Funktionalitet: 10

Design: 10

Pris: 7

Total Score: 9 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

“Nød lærer nøgen kvinde at spinde” er der et gammelt ordsprog der siger. Altså når man virkelig har brug for at finde en løsning, så opfinder man den selv. Det samme kan man sige om Stompump. For det hele startede nemlig et sted i nærheden af Marin i Californien, hvor en af opfinderne til Stompump var ude i et hunde koldt regnvejr. Cyklen var punkteret, og hele seancen med at få cyklen køreklar igen, betød en mindre krig med en håndpumpe. Det hele drillede og var indirekte baggrunden for, at der måtte findes en anden løsning.

Her er slangen rullet rundt om pumpen, og klar til at blive sat tilbage på cyklen.

Reason Bradley og Woody Tate fra Stompump, er de to hjerner bag produktet, og de er beviset på, at man på ganske kort tid, kan komme fra en frysende kold punktering i Californien, til 2 år efter at stå med en pumpe, der nu kan købes i butikkerne, og endda også her i Danmark.

Kickstart

Stompump blev kickstartet gennem – et Kickstartprojekt. Den 11. april 2018, altså for godt et år siden, startede Stompump deres Kickstarter projekt op. De havde et mål på ca. 70.000 kr. Med de penge ville de kunne lave den første produktion, og få skudt projektet godt i gang. På rekordtid var projektet finansieret, da de allerede den 13. april 2018 kunne igangsætte produktionen. Men ikke nok med det, de havde faktisk samlet lige over 500.000 kr.

Foto: stompump.com

På Bornholm ligger der en distributør til de danske cykelhandlere der hedder Team Kaza, de bakkede projektet op, og er nu importør i Danmark.

Pump og nyd udsigten

Med Stompump kan man pumpe dækket på cyklen, mens man tjekker sin telefon, eller bare nyder udsigten, for Stompump er nemlig en fodpumpe. Med benmusklerne kan man pumpe endnu hårdere i forhold til en håndpumpe, og man kan derfor pumpe med meget større tryk. Stompump nævner, at der pumpes tre gange hurtigere end en normal håndpumpe, og så er den meget mere behændig at bruge. Slangen der under transport er rullet omkring pumpen, rulles ud, og hovedet skrues på ventilen. Den passer til racer ventiler, dunlopventiler og autoventiler.

Sompump’en kan nemt monteres på cyklens dunkholder, og skal derfor ikke ligge i rygsækken og fylde.

Stompump vejer 186 gram, og er lavet af aluminium. Man kan skille den fuldstændig fra hinanden, hvilket gør det nemmere at skifte pakningen, og rense den indvendig. Dog er der et filter for luftindgangen, sådan at der ikke kommer snavs og skidt med ind i det indre af pumpen, når den trækker luft ind. Med Stompump kommer der en dock, som monteres på de to skruer hvor

Pumpen kan skilles helt fra hinanden, hvilket gør vedligehold nemt.

dunkholderen normalt sidder. På den måde kan man altid have pumpen med sig. Den sidder i spænd mellem i dock’en, og sættes yderligere fast med en rem. Men vil man montere den andre steder på cyklen, kan den monteres med 2 strips. Den kan pumpe op til ca. 4 bar,  og har i den inderste aluminiums ring, mulighed for at gemme noget lappegrej, et tubeles reparations kit eller noget helt tredje.

Hvad syntes vi?

Stompump må bare siges, at være den helt rigtige løsning, når der skal pumpes luft i dækkene. Den pumper med stort tryk, og man pumper med fødderne. Derfor kan man også “poppe” hjulet på plads, hvis man har skiftet slangen. Så kan man køre videre uden at dækket hopper og danser afsted.

Den fylder ikke meget, og kan nemt haves i en hånd.

Da selve studsen på pumpen skrues ned på ventilen, gør det pumpen meget nemmere at bruge. Man skal ikke stå og rode med at få håndpumpens hoved godt ned over ventilen, og have hånden mellem egerne, mens man pumper.

Stompump’en har været med ude på alle de mudrede ture, og har sidder frit åbent på rammen. Det har gjort den snavset, og godt mudret til. Men det har ikke haft nogen effekt på selve pumpningen.

Pumpen er ikke billig, og det kan måske afholde nogen for at skifte den gamle håndpumpe ud. Men vil man have en luksuspumpe, en pumpe der er nem at bruge og som kan fylde hele dækket og slangen med luft, og dermed “poppe” dækket på plads, så er dette løsningen. Det er sjældent et produkt får en karakter på 10, men den her pumpe er virkelig godt tænkt, så det får den. Dog trækker prisen den samlede vurdering ned på 9 ud af 10 stjerner.

Stompump koster 699 kr. og kan købes her.

Pumpen er venligt stillet til rådighed af Team Kaza.