Bedste cykelholder til bil

Det er desværre ikke altid man kan tage cyklen hjemmefra. Nogle gange er man nød til at fragte cyklen bag på bilen, og så har man brug for for en cykelholder. Vi har kigget lidt på udvalget af cykelholdere anno 2018, og vil komme med vores bud på en fornuftig cykelholder til bilen.

Det første du skal tage en beslutning om, er dit behov. Hvor mange cykler har du brug for at kunne fragte, og hvor ofte har du behovet for at have cyklen med på en cykelholder? Det er klar, at hvis det er 1 eller 2 gange om året, du har behovet, så er der ingen grund til at investere i den “dyreste” cykelholder. I dette tilfælde vil en billig saksemodel ofte være nok til at dække dit behov.

Køb den rigtige cykelholder

I denne guide har fundet forskellige typer af cykelholdere til bil med anhængertræk. Så uanset hvor mange cykler du har behov for at transportere bag på bilen, så kan du herunder finde en løsning der dækker dit behov.

De er vores erfaring at de fleste gerne vil have mulighed for at kunne medbringe 2 til 3 cykler. Ofte når man er på tur med sin mountainbike, har man en kammerat eller to med. Så når du nu har lavet en vurdering af hvor mange cykler du skal have med, og hvor ofte, så er du klar til at investere i en ny cykelholder.

Saksemodellen – Den billige løsning

Den billige cykelholder

Den simple cykelholder, som også er kaldet en saksemodel. Den er billig, og nem at montere, og så fylder den ingenting. Har du kun en sjælden gang behov for at tage cyklen med på kortere ture, og maks 2 cykler af gangen, så kan en sakse holder sagtens være en god løsning. Vi har her udvalgt 2 cykelholdere i hver deres prisklasse. Den “billige” cykelholder koster kr. 179, og selvom forhandleren skriver til 2 cykler, anbefaler vi at man kun bruger den til 1 cykel. Har man 2 cykler på den, så hænger de meget tæt, og der følger ingen bespænding med til fastgørelse af cyklen.

Den billigste løsning – Kr. 179,-

Anbefalet køb

Saksemodellen fås også en “deluxe” udgave, ligeledes fra firmaet Buzzrack. Denne cykelholder er en del kraftigere i konstruktionen, og har indbygget holdere til 2 cykler, som gør det nemmere og mere sikkert at fastgøre op til 2 cykler. Den er selvfølgelig stadig sammenklappelig, og fylder ikke meget i bagagerummet eller skuret, når den ikke er i brug. “Deluxe” holderen fra Buzzrack koster kr. 379,- og er der med kun kr. 200,- dyrere end “discount” udgaven.

Anbefalet køb – Kr. 379,-

Cykelholder til 2 cykler

Kåret som bedste køb

Bedst i test

Har du brug for at have 1-2 cykler med, og gerne vil fragte dine cykler nemt og sikkert rundt. Så anbefaler vi denne Buzz Spark fra Buzzrack. Kvaliteten er god, og den er nemt at montere bag på bilens anhængertræk. Det er ligeledes nemt at fastgøre op til 2 cykler på cykelholderen, og de står sikkert fast uden brug af ekstra stropper og lignende.

Vi har testet denne cykelholder igennem en hel sæson, og den virker upåklagelig, og selv med 2 cykler på, er den nem at tippe, så der er adgang til bagagerummet. Eneste minus ved denne cykelholder er vægten på næsten 18kg. Det koster selvfølgelig lidt kilo, at lave en sikker og robust holder, og ved på- og afmontering virker den lidt tung. Funktionaliteten og kvaliteten opvejer dog dette, når først den er monteret.

Vi har kåret denne som bedste køb til 2 cykler – Kr. 2.099

Den billige cykelholder

Er budgettet ikke til den bedste, så findes der et alternativ. Vi har ikke prøvet den specifikke model, men har prøvet en tilsvarende. Den er bestemt brugbar, men der er ikke meget luksus eller fine detaljer over den. Forhandleren skriver selv maks 30 kilo, så der er ikke meget at give af, hvis du har 2 “tunge” mountainbikes på holderen.

Denne cykelholder fra Harald Nyborg, er ikke imponerende, men den virker, og har lige som den lidt dyrere model, en vippefunktion, som er en uundværlig funktion på en cykelholder. Så er du ligeglad med de små detaljer, så er dette et billigt alternativ.

Købes hos Harald Nyborg – Kr. 1.099,-

Den ultimative cykelholder til 3 cykler

Den bedste cykelholder

Thule er kendt som “kongen af cykelholdere”, og leverer også nogle super gode af slagsen. Har du brug for at have op til 3 cykler med på køreturen, og vil du transportere dem med stil, så er det denne Thule VeloCompact 927 du skal have. Prisen er kr. 3.299, men den kan også uden problemer holde 3 cykler, og også mountainbikes med 29″ hjul. Den kan selvfølgelig vippe, så du kan tilgå bagagerummet på bilen, selv efter du har monteret og fastspændt 3 cykler.

Når det kun det bedste er godt nok – Kr. 3.299,-

Cykelhængere

En anden måde at fragte sin cykel på, er ved at hænge dem på en holder, modsat de klassiske modeller hvor cyklen står på holderen. De 2 store brands inden for cykelholdere, Buzzrack og Thule, har begge lavet en “Hangon” model.

Den primære forskel ud over måden cyklerne fastgøres på er prisen. Disse cykelhængere har en mere simpel konstruktion, og der dermed også et billigere alternativ til de klassiske holdere.

Thule Hangon til 3 cykler

Thule har blandt andet lavet denne holder, som kan tage 3 cykler, og så kan den vippes, så du stadig kan få adgang til bagagerummet. En anden fordel er vægten. Den er opgivet til ca. 7kg, hvilket er ca. 10kg lettere end de traditionelle holdere, og dermed er den også nemmere at montere.

Vi har ikke testet denne model, men den virker som et godt alternativ til de dyrere løsninger.

Thule Hangon koster kr. 849,- (Link til forhandler)

Buzzrack Buffalo 4

Denne holder fra Buzzrack kan som modellen antyder holde hele 4 cykler. Princippet er det samme som Thule’s Hangon, hvor cyklerne hænger i holderen, og denne model kan nemt tippes, så der er adgang til bagagerummet.

Buffalo 4 er lige et niveau over Thules tilsvarende model, og koster også en smule mere. Prisen er set til kr. 1.399,- men den kan så også holde en cykel mere (4 ialt).

Læs mere om Buzzrack holderen her

Cykelholder uden anhængertræk

Vi har desværre ikke erfaring med cykelholdere til biler uden anhængertræk. Men har du ikke anhængertræk, så fortvivl ikke, for der findes nogle gode løsninger alligevel. Alt efter hvilken type bil du har, så er der mulighed for enten at montere et cykelstativ på bagklappen, eller en cykelholder på taget.

Du kan se et udvalg her

Nummerplade til cykelholder (3. nummerplade)

Du skal være opmærksom på at hvis du transportere din cykel bag på bilen, uanset om det er med en cykelholder eller cykelstativ, så skal du have en ekstra nummerplade. Den nummerplade bliver også kaldet den 3. nummerplade, eller bare cykelplade. Grunden til dette er at bilens nummerplade, vil være helt eller delvist tildækket. En 3. nummerplade koster kun kr. 110,- (+ kr. 38 i fragt) og kan bestilles online på skat.dk.

Den 3. nummerplade kan altid kendes på at den er med røde bogstaver og tal. (Billedet af nummerpladen er fra skat.dk)

Sådan bestiller du 3. nummerplade

For at bestille din ekstra nummerplade, skal du bruge dit nemid, og bilens registreringsattest. Vær opmærksom på at hvis du har firmabil, eller en leaset bil, skal du bruge en kopi af den originale registreringsattest, som kun din arbejdsplads eller leasing firma har adgang til.

 1. Login ind på skat.dk med nemid
 2. Vælg motorregistret
 3. Klik på “Plader”, “Bestil specialplader” og “Bestil 3. nummerplade”
 4. Indtast dine kontroltal fra bilens regitreringsattest
 5. Gennemfør bestillingen og afvent posten.

13 kommentarer

 1. Jeg læser det som om, at der skal bruges værktøj til montering. Noget af en ulæmpe, hvis det er rigtig forstået

 2. Hey
  Er ret sikker på at det er samme model som Jem&Fix solgte for et par år siden (ca.1700kr).
  Jeg købte den med 50% rabat da salget ikke gik som forventet…
  Min erfaring er (som sædvanlig) at:
  1. Træerne vokser ikke ind i himlen
  2. Du får hvad du betaler for
  Frit oversat, så har jeg tidligere kørt med et mærke produkt (Thule) og der er altså ingen sammenligning.
  Afstanden mellem cyklerne er meget lille og fastspændingen er en (meget) billig kopi af Thules.
  3 voksen MTB’er kan du glemme!
  Når det er sagt, så får du selvklart en smart løsning til en lav pris og skal du bare transportere ungernes cykler en gang imellem, så er du godt hjulpet med denne løsning.
  Men skal du som jeg transportere cykler til løb og træning, så find de sidste penge og køb en “rigtig” cykelholder 😉
  Vh
  Ricki
  Roskilde

  1. Det ER samme model som jeg købte i Harald Nyborg!
   1. Har kørt med 3 MTB’s på samme tid! 2 x 29″ plus 1 x 26″, så det med at der ikke er plads til 3 voksne cykler passer ikke.
   2. Man skal bruge værktøj (husker ikke størrelsen) bruger selv topnøgle, men giver mig en tryghed da jeg kan spænde bolten hårdt på kuglen!
   3. Jeg har “hørt” at de arme som holder cyklerne kan give sig/løsne sig og at cyklerne derfor kan falde af, men har ikke selv oplevet det! (Har kørt 100km+ på motorvej)
   4. Træerne gror ikkeind i himlen, men det gør til gengæld priserne på Thules produkter 😉

   1. Jeg synes det er lidt komisk,når man ser folk med dyre cykler bag på en dyr bil- på en discount cykelholder..Jeg har en Thule euroride 941(tror jeg nok den hedder) til 2 cykler til under 2000,-,nem hurtig montering,indbygget låse,nem tilt.
    Ingen grund til at køre ud autobahn med sit kæreste eje bævrende rundt for at spare 1000 kr IMO

 3. Har set to af dem der er knækket i beslaget, den ene af dem havde en cykel på der blev ødelagt for ca 8000kr efter tur i asfalten.

 4. Hvis du er på udkig efter en god cykelholder har jeg noget nyt i butikken. MaxxRaxx , fås til op til 5 cykler. Der er også modeller til dig med udvendig reservehjul .

 5. Kører selv med en Atera Strada Evo 3. Mener denne er en af de bedste der fåes på markedet og har både haft min enduro, damens 27++ og kameratens fully trail cykel (29 tommer) på uden problem. Fordelen er ydermere affjedringen i den der hindrer skader på fælgene på de længere ture.
  Forstår ikke atera ikke er en del af denne artikel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *