Forsidebillede: Kate Courtney ved den netop overståede UCI World cup løb i Stellenbosch. Hun deltager i ABSA Cape Epic for første gang på hold med Annika Langvad. Foto: Craig Kolesky/Red Bull Content Pool

Søndag 18. marts 2018 går løbet i gang, der bliver kaldt verdens hårdeste og mest udfordrende etapeløb. Det finder sted i Sydafrika med start i Cape Town og slutter i Val de Vie. 650 teams vil stå klar på startlinjen, men mange vil ikke komme hele vejen til mål og modtage den eftertragtede titel ABSA Cape Epic finisher.

The ABSA Cape Epic er blevet kaldt mountainbikens Tour de France. De 650 hold er udvalgt til at deltage, og består både af professionelle og amatører. Amatører er dog så meget sagt, for det er ikke alle og en hver der kan være med. Det kræver træning som en professionel, og vilje som kun få har at gennemfører. Der er lagt op til en af de helt store oplevelser, og det bliver spændende om Annika  Langvad kan få sin 4 sejr på 5 år. Annika Langvad har deltaget 3 gange, og vundet kvindernes kategori hver gang. I år stiller hun til start med amerikanske Kate Courtney på Investec Songo Specialized. Songo.info er et socialt udviklingsprogram der skaber oplevelser med sport for børn og unge i Sydafrika.

Der er mange kendte deltagere med, og flere ryttere fra den netop overståede UCI World Cup i Stellenbosch, deltager i løbet. Annika Langvad er eneste danske kvinde der deltager, og hun ligger i et felt af stærke ryttere, hvor tyske Sabine Spitz, og Annaika Langvads egen makker den unge amerikaner Kate Courtney er ryttere man kender fra UCI løbene. På herrersiden er det navne som Nino Schurter og Jaroslav Kulhavy, de 2 seneste guldvindere fra OL, man lægger mærke til. Men kigger man længere ned i feltet, er der deltagere som Kristian Hynek, Andri Frischknecht og Manuel Fumic. Men der er også her, at det danske hold Team Velofit Commit med Benjamin Justesen og Thomas Bundgaard deltager. Der bliver ikke mulighed for at slappe af i nogen af kategorierne, for der kommer til at blive kørt stærkt.

I 2018 skal deltagerne ud på et 8 dage langt etape løb – vel og mærke uden hviledage. De fleste sover i opstillede telte, når de kommer frem til mål. På de 8 dage skal de tilbagelægge 658 km. i den del af Sydafrika der hedder Western Cape, og på de 658 km. kommer de over i alt 13.530 højdemeter. Det bliver brutalt.

Danske deltagere

Fra Danmark er der i år 6 ryttere til start i 4 forskellige kategorier.

Kvinder:

Annika Langvad og Kate Courtney (USA) – Nr. 54 Investec Songo Specialized

Herrer (op til 39 år):

Thomas Bundgaard og Benjamin Justesen – Nr. 382 Team Velofit Commit

Masters (40-49år):

Sebastian Arnstedt og Rune Sandbeck – Nr 594 SeRu

Grand masters (+50år):

Søren Lind Wenck og Peter Selkrig (Aus) – Nr. 647 AAA Down Under

De 7 etaper

Løbet starter med en prolog på 20 km og 600 højdemeter søndag. Fra mandag køres første etape på 110 km. og 1.900 højdemeter. Vil man se alle detaljerne om de enkelte etaper, så kig forbi her: 2018 ruten.

Live tracking

Man vil under hele løbet kunne følge holdene via Cape Epics livetracking, og der vil løbende være video fra ruten og sammendrag fra den enkelte dag.

Vigtige UCI point

En sejr i ABSA Cape Epic giver 350 point til UCIs verdensrangliste, hvilket er mere end en sejr i en world cup afdeling. Fra den første afdeling af world cuppen der blev afholdt i Stellenbosch i Sydafrika er Annika Langvad og Nino Schurter som de eneste fra top 3 til start. Det bliver spændende og følge dem igennem ABSA Cape Epic og ikke mindst om deltagelsen vil påvirke deres resultater, i den næste afdeling af world cuppen, som bliver afholdt d. 29. og 30. april i Lourdes, Frankrig.