Annika Langvad skifter fra 2019 til Boels-Dolmans Cycling, og kommer til at køre på landvej og mountainbike

Boels-Dolmans Cycling Team har netop annonceret sin sidste rytter før 2019. Og det er ikke hvem som helst, for det er tidligere verdensmester i to MTB discipliner, tredobbelt vinder af Cape Epic og den tidligere danske mester Annika Langvad som til næste år skal køre for Boels-Dolmans.

“Da jeg fik mulighed for at køre løb med Boels-Dolmans Cycling Team næste år, var jeg klar med det samme,” siger Annika Langvad. “Jeg har fulgt kvindernes cykling på landevejen i et stykke tid, og jeg elsker at se den udvikling der er sket.”

Langvad vil nu blive en del af et landevejshold, men selv om hun skal køre nogle løb med holdet, er det stadig størst fokus på mountainbike.

“Jeg definerer ikke nødvendigvis mig selv som en mountainbiker, eller en landevejsrytter. Jeg er bare rytter, der primært er på MTB, men jeg har allerede forsøgt nogle gange på landevej.” Siger Annika Langvad til Boels-Dolmans hjemmeside.

Beskeden som hun er, det var mere end blot et forsøg. Langvad var for eksempel en dansk enkeltstartsmester tre år i træk og blev i 2010 også danskmester på landevejen. Hendes sidste landevejsløb i 2018 var VM i Innsbruck, hvor hun støttede den danske kaptajn Cecilie Uttrup Ludwig sammen med Amalie Dideriksen.

“I forhold til mountainbike, hvor du primært kører som individ – eller nogle gange som en duo – handler det hovedsageligt om teamwork på vejen. Jeg synes det er meget flot. Det er en ny dimension for mig, hvilket gjorde mig lige positiv, da ideen blev foreslået at deltage i holdet.”
Annika Langvad

Hvad Langvads rolle vil være i de løb, hun kører på vejen med Boels-Dolmans, er endnu ikke blevet diskuteret. Men med Langvads ambition og entusiasme er hun klar til alt, hvad holdet kræver af hende.

“Min personlige ambition i dette eventyr er at opleve, hvad godt teamwork er og at bidrage til det,” siger Annika. “Det er det, jeg ser frem til mest. Jeg er virkelig begejstret for det, når jeg anser at du er en del af en større helhed. Den entusiasme og erfaring, jeg håber at tage tilbage til mountain biking. Og hvis jeg også kan bidrage til at vinde for holdet, er det en personlig bonus. ”

For de fleste cyklister vil de olympiske lege i Tokyo i 2020 være det store mål for de næste to år. Men Langvad ønsker ikke at se så langt fremad og er derfor ikke for travlt med Tokyo eller kvalifikationerne til det.

“Der er mange konkurrencer og arrangementer i løbet af året, og hvad der holder mig motiveret er fokus på processen, snarere end målet”, siger hun. “Det kan lyde som en kliché, men det er virkelig det, der får mig på min cykel hver dag. Det største mål for 2019 er at blive en del af Boels-Dolmans Cycling Team.”

En ting, som Langvad og teamet har deltaget i de sidste par år, er Specialized Cycling Sponsor, som tilbyder det bedste udstyr i verden, både til landevej og mountainbike. Det vil gøre overgangen fra Langvads MTB-team Specialized Racing til Boels-Dolmans let.

“Vi er i en luksussituation, ved at vi får fuld støtte fra Specialized til at dele vores passion og viden inden for flere discipliner. At Anna van der Breggen kørte flere gange med Specialized Racing sidste år var meget motiverende.”

“Jeg glæder mig virkelig til at blive en del af holdet. Og forhåbentlig kommer gode oplevelser af det.”, afslutter Annika.

Vi ønsker hende alt mulig held og lykke på landevejen og på Boels-Dolmans, og håber at vi stadig kommer til at se rigtig meget til hende på mountainbiken.

Læs hele nyheden på www.boelsdolmanscyclingteam.com