Annika langvad tæt på at tage den samlede world cup, da sæsonafslutningen blev kørt i dag i La Bresse, Frankrig.

I dag blev 6 afdeling i UCI MTB world cuppen kørt. Det var i dag den samlede vinde skulle findes, og der var 2 der kunne tage den sejr. Jolanda Neff og vores egen Annika Langvad.

La Bresse i Frankrig lagde i dag jord og spor til en utrolig spændende afgørelse på den samlede UCI World Cup i mountainbike 2018. Danske Annika Langvad fra Specialized racing og schweiziske Jolanda Neff Kross Racing team var de eneste inde i billedet, til at tage den samlede sejr. Jolanda Neff havde et forspring på verdensranglisten, som er den der afgøre den samlede sejr. Annika Langvad lå lige efter, og var inden sidste runde, sikker på i hvert fald en anden plads.

Annika Langvad havde sørget for ekstra spænding til løbet, da hun tog sin femte sejr i shorttracken i fredags. Netop i shorttrackdisciplinen har Annika Langvad vist, at det er en disciplin hun også magter til perfektion. For det var nemlig hendes femte sejr ud af 6 mulige i denne sæson. Shorttrack er et 25 min. seedningsløb der køres fredagen før worldcupløbet. Det bestemmer hvilke ryttere der står i foreste række, når worldcupløbet køres. Men her udover giver det også point til verdensranglisten.

Ruten i La Bresse i dag viste sig at være meget glat, flere steder måtte rytterne af cyklen for, på den mest sikre vis, at komme igennem de tekniske forhindringer.

Der var kun fire rytter

Kvinderne kørte 6 omgange, og spændingen blev hurtigt skudt i vejret, da Jolanda Neff fik en god start, da hun sammen med Emily Batty fra Trek Factory Racing, fik et lille hul til en forfølgegruppe. Annika Langvad lå i sin rød hvide Danmarksmestertrøje de første 2 omgange i forfølgergruppen. Hun fik dog hurtigt kæmpet sig op til frontgruppen, og der blev dannet en gruppe bestående af Jolanda Neff, Emily Batty, franske Pauline Prevot fra Canyon Factory racing og så Annika Langvad. Denne gruppe holdt mere eller mindre sammen til mål.

Men det var var en gruppe som blev splittet flere gange, både på grund af stærke forceringer og så på grund af punkteringer. Jolanda Neff startede med en punktering på baghjulet. Hurtigt røg hun fem pladser bagud, og mistede grebet i føre gruppen. Annika Langvad kørte stærkt, og fik et godt hul ned til sin nærmeste konkurrent. I flere perioder lå Annika Langvad til at vinde hele world cuppen, for Jolanda Neff lå længe på et fjerde plads, der lige netop ikke var nok for hende, til at tage den samlede sejr. Hun kørte med stor sikkerhed, viste hvad hendes store motor kan, og så var hun meget disciplineret i sin kørsel. Der var flere steder var de alle var af cyklen for at trække, men man kunne se, at Annika Langvad havde bestemt hvor det skulle være, for ligegyldig fra presset hun var, så stod hun af og løb.

Foto: Bartek Wolinski/ Redbull Contentpool

Jolanda Neff viste dog hendes evner på en cykel, og fik kæmpet sig op til føregruppen, med en blanding af at tage mange chancer, flot teknisk kørsel og en viljestyrke uden lige. Hun lå og kæmpede for at komme op på anden pladsen, da hendes forhjul mistede luft. Heldigt for hende, var hun ikke langt fra teknisk zone. Dette var muligheden for Annika Langvad, men uheldigvis fik hun en punktering på baghjulet.

Femte omgang blev afgørende

Femte og sjette omgang var sæsonens aller mest spændende omgange. Her blev der udkæmpet en kamp ikke set lige. Annika Langvad havde sluppet lidt efter sin punktering, og lå over nogle km. og kæmpede for at komme op til gruppen. Af flere omgange fik hun kontakt, og på sjette omgang kæmpede hun bogstaveligt talt en nævekamp med Emily Batty. Annika Langvad kom forbi, måtte lade Emily komme forbi igen, for igen at køre forbi længere fremme. På det tidspunkt havde Jolanda Neff dog lagt sig i front, og med hendes flotte nedkørselsteknik ned på teknisk zone, fik hun taget afstand på de 3 andre i den forerste gruppe.

Jolanda Neffs forcering var dødsstødet, og hun kunne køre alene over målstregen, dog godt forfulgt af Emily Batty. På en flot tredje plads kom Annika Langvad.

Sæsonafslutning

Sæsonafslutningen viste hvor spændende mountainbiking kan være. Den viste, at intet er afgjort før sidste omgang er kørt. Derudover må man sige, at shorttrack disciplinen, som blev indført i denne sæson, har vist sit værd. Jolanda Neff tager sejren i den samlede worldcup, og Annika Langvad tager andenpladsen i meget flot stil.

Der venter dog endnu en stor kamp om et par uger i Lenzeheide i dagene 4. til 9. september. Her skal verdensmesterskaberne køres, og her vil vi helt sikkert igen se en kamp mellem denne sæsons helt store rivaler, Jolanda Neff fra Kross Racing Team og Annika Langvad fra Specialized Racing.

Forsidebillede: Joplanda Neff og Annika Langvad i en af deres mange interne kampe, her i Nove Mesto na Morave. Foto: Bartek Wolinski/Redbull Contentpool