Vores vurdering af On Gear XC Pro

Test score af On Gear XC Pro

Funktionalitet: 8

Design: 9

Pris: 8

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Lars Bachmann

On Gear er måske ikke et mærke der siger dig noget, men det har eksisteret i mange år. On Gear er distributør af forskellige brands inden for cykelbranchen, og har altså også deres egne produkter, som de sælger under brandet On Gear (Læs mere på ongear.dk).

On Gear laver blandt andet sko og klamper, til både mountainbike, race og spining (Se udvalget hos Cykelpartner.dk).

xc-pro-360Er du typen der køre med klik, så ved du også at et par gode sko og ditto pedaler er vigtige i forhold til komfort og føling med cyklen.

Jeg har testet et par On Gear XC Pro i et par måneder nu, og har kørt ca. 300 km i dem. De har blandt andet været i Harzen, hvor der var tørt og køligt, og de har været med til Aalborg MTB marathon hvor der var vådt og mudder.

Hvis vi starter med udseendet, så er det selvfølgelig altid en smagssag, men jeg synes de er sluppet heldigt afsted med det. Skoene er holdt i sort og blå, med et diskret On Gear logo på siden. Man kan sige at blå er en modig farve, da det ikke passer sammen med alt andet, men jeg synes det giver et frisk look.

Bunden af skoen er lavet af nylon fiberglas, som er gummibelagt, og har en god stivhed, men samtidig fleksibilitet nok til at de er behagelige at gå med. Det sorte på skoen er syntetisk læder, som er let at rengøre. Det blå er en åndbar mesh, som giver god ventilation.

ongear-xc-pro-2Netop ventilationen er værd at fremhæve. Hvis man som jeg har tendens til varme fødder, så er det dejligt at cykle i disse On Gear sko. På intet tidspunkt har jeg følt de var for varme, men omvendt, så har jeg kørt med dem i 5-6 grader, hvor det kun var takket være nogle gode termosokker jeg kunne holde varmen. Så min konklusion må være at disse sko er bedst fra en 8-9 grader og op efter.

Skoene anvender det meget populære ATOP snøresystem, som er et drejespænde, man spænder skoen med. Dette er normalt kun noget man ser på langt dyrere sko, så absolut et plus. ATOP systemet er rigtig nemt at justere, og spænder skoen jævnt hen over hele foden og så kan de nemt justeres mens man cykler.

Skoene har en vaskbar indersål, og er generelt nemme at rengøre. Til et løb i Aalborg, kom vi igennem en passage, hvor vi stor i mudder til langt op af anklerne, og jeg var sikker på at skoene aldrig vil blive pæne igen. Men en tur med vandslangen, og en hurtig tur med en blød børste, var de så gode og pæne som ny.

Så mangler du en god allround MTB sko, så tør vi godt anbefale disse.

Skoene koster kr. 699,- og forhandles af Cykelpartner.dk

Ongear XC Pro er venligst stillet til rådighed af Cykelpartner.dk