På messen “Ferie for alle” i Herning Messecenter, faldt jeg over noget meget interessant. Ikke at jeg ikke kendte til det, det er endda kort nævnt i en tidligere artikel. Isaberg Mountain Resort, som ligger øst for Göteborg, var repræsenteret med en flot stand, og jeg fik en god snak med Torben Iisager der står for de tekniske kurser på resortet, og Louise Söderlund som er Managing Director på Isaberg Mountain Resort.

Isaberg Mountain Resort er om vinteren et meget populært skiområde, med lifte, løjper og masser af sne. Men når sneen forsvinder, og jord, græs og klipper kommer til syne, ændres området fra at være befolket af folk med plader under skoene, at være befolket af folk der har pedaler og hjul under skoene. Det bliver et stort mountainbike resort med masser af kilometer spor, teknikbaner og ikke mindst plads til alle.

Området har 100 km. mountainbike spor i alt, fordelt på 15 forskellige spor. Sporerne (Leder på svensk) har forskellige længder, og forskellige sværhedsgrader. Der er alt fra turen på skovstierne, til banen som der blev kørt de svenske mesterskaber i mountainbike på. Så her er noget for den almindelige bruger, der bare vil ud i skoven, til den erfarne rytter, der skal ud og udfordres på de forskellige typer spor.

Det længste spor er på 13 km, og det korteste er deres XCE (Cross country eliminator) bane på 800 meter. Man kan så kombinere de forskellige spor med start på et spor, og over på et andet spor, eller bare køre flere gange på favoritsporet. Sporerne kredser omkring resortet, i mindre eller større afstand.

Man er altså hele tiden i nærheden af resortet, og kan derfor holde hvil i sin hytte hvis det er nødvendigt, eller spise frokosten på hotellet, og så tage af sted igen senere på dagen. Alle spor er mærket efter den farve man gerne vil køre, så man kommer ikke lige pludselig ind på en strækning, med de vilde nedkørsler, hvis man har valgt skovturen.

Derudover er der diverse teknikbaner, der giver mulighed for, at øve sin teknik, inden man begiver sig ud på sporerne. Dette kan man gøre selv, eller sammen med en af instruktørerne på resortet. Der er tilknyttet danske instruktører til resortet, som kan stå for en undervisningssession.

Tekniksporet indeholder alle de forhindringer vi møder ude i skoven. Der er pumptrack, berms, flow rockgarden, drops, hop, trappetræning og meget andet. Har man ikke selv cykel med, eller får man overtalt sin partner eller ven undervejs, så kan man leje ganske habile mountainbikes på centeret, og sikkerhedsudstyret får man med i lejen.

Foto: Isaberg Mountain resort
Foto: Isaberg Mountain resort

Der er flere forskelige måder at overnatte på. Resortet har et hotel, der er hytter og en campingplads. Man kan både komme som familie, individuel, med sine venner eller som klub. F.eks. har de hytter der rummer op til 12 personer, hvor hytten sauna, og så ligger den lige ud til teknikområdet.

Resortet har nogle interessante tilbud for klubber eller store selskaber. På deres træningslejr, kommer man afsted fra fredag til søndag med helpension for 1.030 Sek. pr. person. Har man familien med, er der aktiviteter for børnene mens forældrene drøner rundt på sporerne.

Derudover har resortet i år et nyt tilbud, hvor børnene kan deltage i Isaberg Summer camp, som varer en uge. Mens børnene er på lejr, kan man jo leje sig ind på hotellet eller campingpladsen, og være i sporet dagen lang. Alt det kan man finde mere om på deres hjemmeside.

Resortet har mange andre tilbud end lige dem vi elsker på 2 hjul. Så der er masser af muligheder for, at få lidt adspredelse, mellem de forskellige træningspas.

Foto: Isaberg Mountain resort
Foto: Isaberg Mountain resort

Så tænker man måske “Der er jo langt til Sverige, det er nemmere at drøne syd på”. Men faktisk kan man kører fra Viborg til Isaberg på 6,5 timer, eller fra Odense på små 5 timer.

Opholdet på Isaberg Mountain Resort er af en anden karakter, end f.eks. turen til Harzen, hvor man traditionelt pakker madpakken om morgenen, og er væk hele dagen. I Isaberg kan man dele dagen op i forskellige etaper, og køre på teknikbanen om formiddagen, og ud på sporet om eftermiddagen.

Så måske man skulle kører nord på til det hyggelige Småland, næste gang man skal ud og rejse med mountainbiken.

Denne artikel er en del af en serie. Alle omhandler tilbud fundet på årets “Ferie for Alle” – som er Skandinaviens største feriemesse, der hvert år afholdes i Messecenter Herning.