Canyon Strive med 29″ hjul og revideret shapeshifter

Det nye år er knap begyndt og Canyon er allerede i fuld gang med 2019 sæsonen ved at annoncerer den seneste generation af deres enduro cykel - Canyon Strive.

Strive er det tyske direct sale brands mest succesfulde og innovative mountainbike – og den seneste udgave, med et totalt revideret Shapeshifter system, markerer et stort skridt  fremad i udviklingen. En full-suspension, full-carbon 29’er bygget til verdens sværeste Enduro etaper og de mest krævende lokale spor. Denne cykel leverer maksimal effektivitet og top performance i de sværest tænkelige forhold.

Ved brug af gasdæmpere, lader Shapeshifter systemet rytteren justere Strives geometri mellem “pedal” og “shred” indstillingerne under kørsel, udelukkende ved hjælp af en knap monteret på styret. I 2019 er Strives Shapeshifter system blevet yderligere udviklet og forfinet i tæt samarbejde med eksperter fra Fox, der har resulteret i store visuelle og funktionelle forbedringer.

Men det er ikke alt: Strive kører nu også på 29” hjul – en ny tilgang der er valgt efter måneders test med prof rytterne Ines Thoma og Dimitri Tordo, der begge konkurrerer på Strive for Canyon Factory Enduro Team, under ledelse af holdleder og tidligere DH verdensmester Fabien Barel.

”Der har i noget tid været en klar trend med 29” hjul i Enduro kørsel – men vi var ikke blot interesseret i blindt at følge denne trend” siger Daniel Oster, Canyons Category Manager for Gravity cykler. ”Trends vinder ikke cykelløb – intensive tests og udvikling gør. Vi ved at 2019 Strive med den nye Shapeshifter vil være en af de hurtigste Enduro cykler på markedet: det var vores overordnede mål da vi udviklede cyklen. Og det langt mere intuitive geometri justeringssystem er et stort plus for alle ryttere, ikke kun de professionelle.”

2019 Strive har 150 mm. vandring i DH mode. I XC mode er denne reduceret til 135 mm. og kronrørsvinkel og sadelvinklen er begge øget med 1,5 grader. Disse ændringer gør affjedringen stivere, hvilket resulterer i mindre bevægelse i affjedringen på samtidigt med at den lader dæmperen arbejde med fuld effektivitet uden at det er nødvendigt at justere den direkte.

Foran, kommer cyklen med robuste 36 mm. Gaffelben med 160 mm. vandring  (på CF modeller) eller 170 mm. (på CFR modeller). Yderligere nøglefaktorer og features: full-carbon ramme (cirka 2.700 g. på CF modeller og 2.400 g. på CFR modeller i størrelse M, uden dæmper), Boost standard både foran og bagpå, through axles, skrårørs- og kædestags beskyttelse, dropper post på alle modeller samt indvendig kabelføring.

Strive kommer i fire rammestørrelser, S, M, L og XL, for ryttere fra 1,58 m. til 2 m. højde. Der er seks modeller, startende med Strive CF 5.0 til 23.599 DKK, og serien fuldendes af topmodellen Strive CFR 9.0 Ltd. Til 55.199 DKK. Alle 2019 Strive modeller kommer til salg fra i dag (D. 17/1-2019) på www.canyon.com.

Strive 2019 geometry

Canyon Strive geometri 2019

2019 priser

Shapeshifter

Canyon har videreudviklet på deres shapeshifter system, som har været en del af Strive siden 2015. Shapeshifter er en teknologi, der ved et tryk på en knap ændrer opsætningen markant. Kort fortalt skifter den mellem DH mode, og XC mode. Så når du skal klatre, så sætter du den i XC mode, og en specialbygget fjeder, trækker bagdæmperen ind, og det giver mindre sag, og en vandring på 130mm. Når du så skal køre ned af, sætter du den i DH mode, og bagdæmperen skydes ud, og den får derved mere sag, og 160mm vandring at lege med.

Det giver 2 helt forskellige geometrier, og gør at du får det bedste fra begge verdener, og kan klatre op af som var det en XC cykel, og køre nedad som var det en downhill.

Mere info om shapeshifter på www.canyon.com/da/innovation/shapeshifter/

Galleri – Canyon Strive 2019

Farver og modeller

Canyon Strive kommer i forskellige farver og modeller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *