CeramicSpeed producere keramiske lejre til industrien og til sporten. CeramicSpeed er Dansk og høre hjemme i Holstebro.

CeramicSpeeds grundlægger, Jacob Csizmadia, oplevet fordelene ved keramiske lejer på første hånd i 1998, da han slog 24 timers in-line skating verdensrekorden. I 1997 var verdensrekorden 402 km (også afholdt af Jacob). En ny rekord på 470 km blev sat senere i 1997, og i 1998 Jakob slog rekorden endnu engang, da den magiske 500 km barriere blev krydset, Jacob skøjtede 505 km på 24 timer. Dette resultat var stort set på grund af, at Jacob havde skiftet sine lejer fra stål til keramiske kuglelejer.

I 2000 stod Jacob for indførelsen af keramiske lejer til professionel cykling. Bortset fra at være hjernen bag al CeramicSpeeds produktudvikling og teknologi, holder Jacob også personligt tilsyn med udviklingen af produkter til cykler til professionelle hold og individuelle racing-entusiaster, for at sikre uovertruffen kvalitet og ydeevne.

Som Jakob siger: “Det handler ikke om at være i kapløbet – det handler om at vinde løbet! Og CeramicSpeed lejer give dig en bedre chance end dine konkurrenter.”

I dag er CeramicSpeed (keramiske lejer) kendt i både triathlon og cykelsporten og er samarbejdspartner med Specialized og her igennem Astana, samt Team Saxo Tinkoff.

Mit første indtryk

ceramicspeed-lejerJeg har testet BB30 pressfit lejer (Pris: 1.899 kr)

Krankboksen kommer i en elegant indpakning og udstråler kvalitet. Krankboks fås til næsten alle kranksystemer og monteringen forgår på samme måde som et normal kankboks, med mindre man vælger at købe løse keramiske lejer, hvilket også kan lade sig gøre og selv indsætte dem i lejeskålene.

bearing / hjullejre 4 x 61902 2RSFT9H / HC5 til baghjul og 2 x 61903 2RSFT9H / HC5 til forhjul )

Prisen blev lige under kr. 4.000 for begge hjul.

Lejerne kommer i en lille lufttæt pose og en lille sprøjte med special fedt medfølger. Hjullejerne fås til alle nav der findes på markedet og der er også mulighed for at købe løse keramiske lejer.

Monteringen:

Har valgt at sætte min cykelmekaniker til at montere både hjul og krankboks lejerne og det tog ca 1 time og 30 minutter for hele monteringen.

Test af CeramicSpeed keramiske lejer

Du har måske allerede set videoklip på Youtube, hvor man ser hjulene med keramiske lejer bare bliver ved at dreje rundt? Og den er god nok, det kører bare mange gange bedre en almindelige kuglelejer og det overrasker mig meget, hvor meget lettere det er at dreje rundt når man bare står med hjulet eller krankboksen.

På første test tur var der ligeledes mærkbar forskel fra min standard Krankboks, selvom jeg lige havde fået skiftet til ny og bestemt også mærkbar forskel på hjullejerne, som jeg også lige har fået renoveret og udskiftet.

Kan selvfølgelig ikke sige hvor meget energi i procent jeg sparer, men fornemmelsen er god. Set i forhold til de standard lejer jeg lige havde fået skiftet og som ikke havde kørt mere en max 75 km. Det er tydelig nemmere at holde gang i pedalerne og hjulene ruller bare som en drøm og følelsen af at rullemodstanden er minimeret ufattelig meget.

Op af de stejle stigninger var der betydelig mindre modstand i både krankboks og hjulene og følelsen af overskud kunne mærkes. Jeg har altid haft svært ved lange stigninger, men med det lettere tråd har jeg ikke haft de problemer efter montering at CeramicSpeed. Måske fordi man har lettere til at finde ind i en konstant og jævn rytme.

Er Ceramicspeed med til at flytte bjerge?

Det virker sådan. Kvalitet er i top, dog skal man være opmærksom på vedligeholdelse og smøring på både krankboks og hjullejerne, dog ikke mere end almindelige lejer. Du vil have den største effekt ved at renholde og pleje CeramicSpeed som var det et lille barn. Jeg må afslutte med en bemærkning om at jeg føler mig i den 7 himmel og er 100% positiv.

Må bare have det sidste, nemlig pullyhjul med keramiske lejer, men det må vente lidt endnu.

Læs mere om CeramicSpeed på www.ceramicspeed.com/sport/