En af Danskernes foretrukne mountainbike destinationer er Harzen, og når vi snakker Harzen, er det svært at komme uden om Martin Nørris, og hans firma MTB Harzen.

Men hvem er ham Martin Nørris, og hvordan endte han i Harzen?

Vi har taget en snak med Martin, for at blive klogere på hvorfor han endte i Harzen, og hvad der gør Harzen så populært.

Hvem er Martin Nørris (MTB Harzen)?

Jeg er en ung gut på 26 år, der elsker at køre på min cykel. Jeg har altid været vild med at køre MTB, og er fuld af energi og gå på mod. MTB Harzen er danskernes foretrukne når turen skal gå til Harzen. Vi er 8 fuldtidsansatte, og er klar til at tage i mod en masse gæster her i den kommende sæson. Vi har base i byen Altenau, som ligger super godt i forhold til sporene. Gennem årene har vi fået ombygget vores faste hotel til et rigtig MTB hotel, med masser af faciliteter som cykelvask, eget værksted, MTB shop, restaurant, og udlejning og salg af cykler.

Når vi ikke har gæster, så bruger vi tiden på at udforske nye spor, og finde de bedste restauranter, som alle er godkendt som “MTB Harzen bikestops”. Dem bruger vi på de længere ture, hvor vi spiser frokost, og på alle vores “Bikestops”, har vi et lille lager af værktøj og reservele, så uanset hvor vi befinder os, så er der aldrig langt til et sted hvor vi kan få lidt at spise, og lave de fleste reparationer.

Hvorfor valgte du lige Harzen?

Det var faktisk lidt tilfældigt at det lige blev Harzen. Jeg har som helt ung selv været på ture dernede, og startede på et tidspunkt som guide i et konkurrerende firma, der lavede basis MTB ture. Jeg havde selv en masse ideer og tanker om ting der kunne gøres anderledes, og tænkte at dette måtte kunne gøres bedre. Så jeg gik selv i gang med at arrangere nogle ture derned, og det blev hurtigt populært, og jeg mange faste kunder, som godt kunne lide mit koncept.

At det så lige blev Harzen, er fordi det var det område jeg startede i, og her i Harzen har vi masser at byde på, som man ikke finder i f.eks. Danmark. Så udover det unikke terræn, så er det samtidig i overskuelig afstand fra Danmark. Der er ca. 4 timers kørsel fra grænsen og her til Altenau, hvor MTB Harzen holder til.

Hvor længe har du været i gang i Harzen?

Jeg var i Harzen første gang som 18-årig og faktisk kommet hernede hver år siden. Så jeg har været i gang i Harzen i 8 år nu, og har boet fast hernede siden april 2016, så man kan sige at jeg kender Harzen som min egen baghave. Altenau er vores mest populære destination, men vi har udvidet med endnu et hotel i sydharzen (Bad Sachsa), og som de fleste nok har set på vores Facebook side, så har vi netop haft debut med vores ture til Malaga (Sydspanien), som er gået rigtig godt.

Hvad er det fedeste ved Harzen?

Det fedeste ved Harzen er faktisk mine kollegaer, vores gæster og min hverdag. MTB wise er Harzen fedt fordi det er så afvekslende så ALLE kan få en fed oplevelse, uanset niveau. Mig og mine kollegaer har gæster hver uge, som alle kommer med hver deres forudsætninger og niveau, og her i Harzen kan vi lave ture for alle, uanset form og niveau. Det er noget af det der gør Harzen så populært.

Vi har selvfølgelig nogle faste ruter, men med mere end 2.000 kilometer officielle spor i området, er der masser af mulighed for at komme ud og opleve noget nyt, selvom man har været her før.

Hvem er målgruppen?

Målgruppen er primært mænd, men flere og flere kvinder kommer til. Den typiske gæst er over 30 år og har en travl hverdag. Så når de endelig har ferie og “sluppet” af hjemmefra, så skal det hele spille 100%, og de skal have det maksimale ud af turen. Så uanset hvilken type ophold man vælger, så udnytter vi tiden bedst muligt, så vi kan give vores gæster de bedste mountainbike oplevelser, men stadig have tid til lidt hygge på hotellet.

Vi er blandt andet kendt for vores AfterMTB, som er samme som koncept som Afterski. I kælderen under hotellet, hvor vi også har vores bikeshop, mødes vi efter mørkets frembrud og sparker dæk, fortæller røverhistorier og nyder et par kolde Weissbier. For os er det vigtigt at der også er et fællesskab omkring det at køre mountainbike.

Læs mere om MTB Harzen på mtbharzen.dk og book din næste tur.