Kitzbüheler Alperne, der byder på over 800 kilometer spor samt mere end 32.000 højdemeter, er som skabt til mountainbiking. Om sommeren ser man hele tiden ryttere på vej op eller ned ad bjergene, rundt om i regionen arrangeres masser af løb, og ved mange liftstationer har man anlagt downhillruter. I Kirchberg går man all in – her har man oprettet et decideret Bike Academy.

Hos Bike Academy i Kirchberg, kan man komme på alpin cykelskole. Konceptet er det samme, som man kender det fra skiskolerne, så der er mulighed for et helt ugeprogram, eller man kan nøjes med mindre moduler – det kan være dagsture eller privatundervisning. Deltagerne vælger selv efter behov, tid og interesse. Løber en familie ind i det velkendte problem, at det indbyrdes niveau er så forskelligt, at det er svært at følges ad, har Bike Academy oprettet en KidsAlp-Camp, hvor børn får en grundig indføring i mountainbikes basale teknikker. Bike Academy i Kirchberg ledes af Kurt Exenberger, der er forhenværende østrigsk mtb–landstræner.

De ansatte guider på skolen har alle en aktiv baggrund samt en bred instruktøruddannelse, så skolens gæster er i gode hænder. Da Bike Akademiet samtidig fungerer som testcenter for det kendte cykelmærke Ghost, er også udstyret førsteklasses.

Uge- og dagsprogrammer

Hvis det er cykeloplevelser, der trækker i sommerferien, har Bike Academy en bred vifte af tilbud. De mest entusiastiske kan koble sig på ugeprogrammet, der kører seks af ugens dage. Hver dag er der tre valgmuligheder, som er niveaudelte, og hvor man om mandagen kan deltage i teknik-workshops, laves der ture i terrænet fra tirsdag til lørdag. Børnene har deres KidsAlp-Camps, mens et andet tilbud er Divas Bike Camp – og her har mænd absolut ingen adgang. Hvis ferien i Østrig også skal indeholde andet end cykling, kan man nøjes med at koble sig på en enkelt af turene og alligevel få en god oplevelse.

Gæsterne tages med ud i et af Europas bedste mountainbike–områder, hvor udsigten hele tiden veksler mellem høje klippepartier, store åbne arealer med græssende køer og bjerghytter samt skovstier, hvor det næsten konstant går op eller ned. På turene følges man ad, snakker med sidemanden og hygger sig, og som en del af konceptet spiser man sammen i terrænet på hyggelige bjerghytter, der serverer speck, ost og brød.

Læs mere om Bike Academy i Kirchberg på: www.bikeacademy.com

Fire udfordrende MTB spor

mtb-alperne-3

I Kitzbüheler Alperne finder man masser af gode single-tracks i det kuperede terræn, men ved Kirchberg i Brixental har man under navnet Gaisberg Biking etableret nogle markerede nedkørsler, der alle byder på gode og udfordrende oplevelser. I forbindelse med hvert enkelt spor kan man tage liften op, hoppe på cyklen og derefter suse ned over bjergsiden. Nedkørslerne er delt op, så alle kan være med på den letteste, mens det sværeste spor kræver erfaring, mod og ekspertise.

Lisi Osl Trail er det mest kendte, og det er opkaldt efter den lokale Elisabeth Osl, der blandt andet har vundet World Cuppen i mountainbike og deltaget ved OL i både Athen, Beijing og London. Sporet er 2.300 meter langt, og det falder 450 højdemeter. Nedkørslen, som begynder, hvor Gaisberg-liften kommer op, ligger i kategorien “let til middelsvær“, så her kan de fleste være med.
En lidt mere udfordrende rute er Wiegalm Trail. Sporet er ikke mere end 1.600 meter langt, men til gengæld køres der på smalle stier med sten og drilske rødder, så her testes både rytterens erfaring samt teknik.

Den to kilometer lange Gaisberg Trail starter roligt på langs af bjergsiden ved Gaisberg-liften, men pludselig drejer ruten skarpt af og fortsætter ned over den stejle bjergside. Herfra byder sporet på hop og smalle strækninger med både sten og rødder. For ryttere, der har mod på at prøve ruten, men endnu ikke helt er i besiddelse af den nødvendige teknik, har man etableret “chickenways“, hvor man ledes uden om de vanskeligste passager.

Fleckalm Trail betegnes som “let til middelsvært“. Det starter ved Fleckalm-banens topstation og fører gennem skov og over eng, og undervejs passerer man bjergrestauranten Fleckalm, så har sulten og tørsten meldt sig, er det oplagt med en pause. Sporet, der også indgår i den kendte KitzAlpBike-maratonrute, ender efter 7.000 meters kørsel ved Fleckalm-banens dalstation. Læs meget mere om disse trails på www.kitzbueheler-alpen.com

Masser af mountainbike muligheder

De mountainbikere, der har lyst til længere ture, er der også tænkt på. Via et afmærket rutenet kan man krydse Kitzbüheler Alperne, og turen er delt i fire dagsetaper, der sammenlagt byder på mere end 5.000 højdemeter. Undervejs er der gode overnatnings- og provianteringsmuligheder. Læs om detaljerne ved TansKITZalp her www.kitzbueheler-alpen.com

Er man til landevejscykling, finder man ligeledes flere udfordrende ture, fx Radweltpokal-ruten i St. Johann. Fra den 22.-29.05.2015 kan man prøve kræfter med ruterne fra arrangementets forskellige kategorier som tidskørsel, linjeløb samt bjergkørselskonkurrencen, der byder på meget stejle stigninger, se mere på www.kitzbueheler-alpen.com

Læs meget mere om de mange muligheder i Kitzbüheler Alpen på www.kitzbueheler-alpen.com