Stena Line lancerer flere nye rejsetilbud i forbindelse med rejsemessen Ferie for Alle 20.-22. februar i Messecenter Herning. Rygterne siger at de præsentere en MTB rejse til Norge.

Danskerne er vilde med MTB, faktisk så vilde at vi slet ikke kan få nok. Det har nu fået StenaLine til at arrangere en komplet MTB rejse til Oslomarka i Norge. Oslomarka, eller bare Marka, er navnet på de skovklædte og kuperede områder omkring Norges hovedstad Oslo. Oslomarka byder på 1700 km2 skov, så der skulle være masser af muligheder for gode spor, og storslået natur, og så er det lige i nærheden af skihopbakken Holmenkollen.

Vi glæder os til at fortælle de tusindvis af gæster om vores nye MTB-rejser, hvor alt er inkluderet i rejsen. Folk skal stort set bare huske deres mountainbike, så klarer vi resten. Vi har styr på alt lige fra overnatning til mad, ligesom der er en guide med på turen, hvis man ønsker det, fortæller salgs- og marketingschef Thomas Christiansen, Stena Line Danmark.

MTB-rejserne er første af flere lignende aktive oplevelsesrejser, hvor gæsterne bliver taget mere i hånden end tidligere. Stena Line har store forventninger til denne typer af rejser, fordi Norge og Sverige med deres fantastiske natur er velegnede til netop denne type af ferie. Rejsen vil blive tilpasset niveauet på den gruppe der tager af sted. Det betyder at turen er velegnet for både etablerede mountainbike klubber, men kan også benyttes af en flok som ikke kører på så højt niveau. På turen bliver der også mulighed for teknik træning og øvelser, som netop er tilpasset gruppen.

MTB rejsen med StenaLine indeholder:

 • Udrejse Frederikshavn-Oslo, torsdag kl. 09.00
 • Dagkahyt (2 sengs)
 • Undervisning i service, vedligeholdelse, træning mm.
 • Ankomst Oslo kl. 18.00
 • Så starter cykelturen med guider
 • Overnatning ved Tryvan
 • Fredag og lørdag cykeldage med guider
 • Forplejning på cykeldagene (2 x morgenmad, 2 x frokost, 1 x middag)
 • Hjemrejse Oslo-Frederikshavn, lørdag kl. 19.00
 • Kahyt (2 sengs)
 • Ankomst Frederikshavn søndag kl. 07.00

Program

Dag 1

Ankomst Oslo kl. 18.00 Videre op til Frognesæter med bil elle Triggen (lokaltog). Afgang på cyklerne Kl. 19.00-19.30 mod Tryvann (alpin anlæg) og overnatning. Det er en kort tur af grusveje og lidt singletrack på ca en times tid. Kan forlænges uden problemer.

Dag 2

Vi holder os til den sydvestlige del af Nordmarka på primært stier, der spænder over mindre grusveje til tekniske singletracks. Undervejs vil vi løbende snakke teknik, øve særlige passager m.m. Frokost indtages enten i naturen et sted på vejen eller i et af serveringsstederne i Nordmarka (afhængigt af vejret). Sidst på eftermiddagen ankommer vi til overnatningsstedet på Tyriheim (hotel eller hytte). Her vil der være lejlighed til at få hjælp til at gå cyklen igennem, så den er klar til næste dag.

Dag 3

Vi starter dagen efter en god morgenmad med en god lang opkørsel på ca. 300 højdemeter, inden vi for alvor rammer Nordmarkas stisystemer. Her vil vi primært komme gennem den nordlige og østlige del af “Marka”. Frokosten indtages igen enten i naturen eller på et af serveringsstederne afhængigt af vejret. Turen rundes af med en lang nedkørsel på sti helt ned til kun 3-4 km fra færgen, hvor der venter et velfortjent bad, middag og måske en øl i baren?

MTB rejsen forventes snart at være klar, men vi har hørt at priserne bliver kr. 3.200 pr. deltager, hvis du kan samle minimum 10 personer. Er i 2 til 9 personer, bliver prisen kr. 4.700,- pr. deltager. Mere info kommer på www.stenaline.dk