Vores vurdering af DAYZ Ebeltoft - Øer maritime feriecenter

Test score af DAYZ Ebeltoft - Øer maritime feriecenter

Funktionalitet: 9

Design: 10

Pris: 8

Total Score: 9 ud af 10

Anmeldt af Rikke Bruun

Vi har været afsted på MTB-ophold på Djursland for at opleve Danmarks nationalpark Mols Bjerge og bo på havnen i et helt unikt feriecenter miljø hos DAYZ Ebeltoft.

Hvor skal vi hen og hvordan skal vi bo

Dayz Ebeltoft er bygget op omkring et havnemiljø og alle huse har terrasse og udsigt til de små kanaler som er hele feriebyens tema og maritime kendetegn. Feriecenteret ligger få km fra færgelejet fra Sjælland og med 5 km til Ebeltoft.

Husene er indrettet til mellem 4-10 personer og de er meget forskellige i indretning. Generelt har de alle en stor terrasse, store vinduer og et åbent indrettet miljø. Man kan vælge selv at lave mad, eller tage i centrets restaurant, der serverer a la carte menu eller buffet af rigtig god kvalitet. Her er en helt speciel atmosfære og man har ikke indtrykket af, at være i et “almindeligt” feriecenter. Der er lavet en del nye ombygninger indenfor den seneste tid og der er lavet mange udendørs områder hvor man kan finde en krog med sol, bænke og evt udendørs skak eller legepladser.

MTB-muligheder i området

Kun 1,5km fra centeret kan man køre på Ebeltoft sporet der er ca 13km langt. Kendetegnende for dette spor, er at det er meget naturligt anlagt og der er ikke lagt grus eller bygget forhindringer. Her er masser af rødder, stejle opkørsler og fede flowstykker. Sporet er rigtig godt skiltet og med tydelige anvisninger når man kan køre sløjfer der er sorte eller røde.

MTB i Nationalpark Mols bjerge

Vi havde den ene dag lavet en aftale med Bo Simonsen, der har firmaet Mols Mountainbike Guide  og sikke en oplevelse vi fik. Mols Bjerge dækker et område på 180 km2 og højeste punkt er 137 meter over havet. I klart vejr kan man se helt til Sjællands Odde, Samsø og Tunø. Området er udlagt som Nationalpark i 2009 og rummer en helt unik natur og dyreliv, der er en del af den danske kulturarv.

Bo er uddannet naturvejleder og har kørt på mtb i området siden 1998, så han kender alle de små stier, hvor man må og kan køre og  tilpasser turen undervejs efter deltagernes niveau og kondition. Det er muligt at arrangerer dagsture fra 10 til 100 km og evt med overnatning i shelter.

Det var fantastisk at kommer ud til de forskellige udsigtspunkter og opleve den storslåede natur der bare forsætter så langt øjet rækker, køre på det hemmelige stier der bare forsætter med kilometer efter kilometer med naturlige singletrack der er skabt af naturen. Han har alle de gode historier om bavnehøje, heksehullet, Mærsks fond og meget mere.

Voksen eller børneferie

DAYZ Ebeltoft kan ikke sammenlignes med feriecentre som DAYZ Seawest eller Rønbjerg. Min pige på 6 år syntes virkelig de skulle få købt nogle rutchebaner til badelandet og få bygget et indendørs legeland, men når man bare været de andre steder er målrettet børn forstår man godt børns synsvinkel. Der er dog udendørs legeplads, hoppepude og varme børnebassiner.

Har man børnene med kan må tage på dagstur til nogle af de mange seværdigheder der ligger tæt på som Djurs sommerland, Ree Park, Kattecentret eller lignende. Læs mere her

Jeg ville dog klart tage hertil på voksen ferie med venner, klub eller partner. Her er en helt anden ro og afslappet stemning, som er helt unik og man ikke finder de andre steder.

Hvad så med en klubtur

Cykelvask

Her vil stedet være oplagt og man kan kontakte feriecentret og få lavet et tilbud der passer præcis til jeres ønsker. Man kan få fuld forplejning i restauranten eller selv stå for dele af den.

Et forslag til tur vil være ankomst fredag med en hurtig tur på Ebeltoft sporet inden aftensmaden – Tag med Mols Mountainbike guide på heldagstur i Mols Bjerge og slutte søndagen af med en smut på Ebeltoft-sporet inden hjemrejse eller måske køre op til Grenå og prøve deres spor, som også får stor ros. Mulighederne er mange.

Vurdering af Dayz Ebeltoft

Funktionalitet: Som feriecenter er det et fantastisk sted, med alt hvad man kan ønske sig. Her er mtb-faciliteter med cykelvask overalt på molerne, til mange af husene skur med plads til cykler (husk selv hængelås), dog kunne vi ønske et kort i receptionen med vejvisning til starten af Ebeltoft sporet. Er det en ferie der skal forkæle børnene, vil jeg vælge et center med “rigtigt” bade- og legeland. Ønsker man fred, ro og afslapning, så er stedet perfekt

Pris: Vi finder prisen meget rimelig i forhold til de muligheder der er på stedet, boligernes standard og hvad det koster at spise i restauranten osv. Alt efter sæson koster et ophold for 2 voksne og 2 børn mellem 1200-4000,- inkl. adgang til alle faciliteter.

Design: Hele stedet er helt specielt med det maritime miljø og de nye udendørs områder og terrasser der indbyder til ophold udendørs. Alt er nutidigt og flot vedligeholdt eller nybygget.

Tak til Dayz Ebeltoft – Maritime ferieby og  Mols Mountainbike og outdoor guide for samarbejdet.