Vores vurdering af Danhostel Blåvandshuk & KonceptHotel

Test score af Danhostel Blåvandshuk & KonceptHotel

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 10

Total Score: 9.3 ud af 10

Anmeldt af Rikke Bruun

Glem alt om gamle støvede vandrehjem, med træk under døren og knirkende lyde fra gangen. I Oksbøl, lærte vi på den gode måde hvad det vil sige at overnatte på vandrehjem anno 2017.

Udvikling og store planer

Vi møder Direktør, Vicky Nielsen til en frokost i spisesalen og man fornemmer straks den energi og passion hun har for den udvikling der er undervejs på stedet. Vicky fortæller om nogle af de tiltag der allerede er sat igang og de planer der skal realiseres i den kommende fremtid.

Det bliver en løbende process med at udvikle stedet fra Danhostel til KonceptHotel og de første værelser er igang med at blive ombygget og kursuslokalerne følger med.

Både Vicky og hendes mand er mountainbike entusiaster og brænder for at kunne give andre en god og billig oplevelse. De står for, at alle de praktiske forhold er på plads og som gæst skal man bare komme og cykle, spise, sove og hygge.

Den store klubtur

Morgenmads buffet

Flere klubber har allerede fundet frem til Oksbøl og har nydt godt at stedets faciliteter. Vicky Nielsen, fortæller at de har nogle standard løsninger, men det er muligt at skræddersy opholdet så det passer til holdets ønsker. Der er 58 værelser, med 133 senge i flere forskellige prisklasser og både med toilet/bad på værelset eller fælles på gangen. Der er kursuslokaler med projekter mm. som kan bruges til samling og undervisning.

Man har både mulighed for at bestille opholdet med fuld forplejning som indeholder:

  • morgenmad + smør selv madpakker
  • Eftermiddagskaffe incl kage
  • Aftensmad, udfra ønsker eller forslag

Der er også mulighed for kun at bestille overnatning. Der er et stort lokale med køkkenfaciliteter til rådighed, så man selv kan stå for al eller en del af forplejningen.

På stedet er der cykelvask, værksted og aflåst cykelopbevaring i kælder med alarm og kameraovervågning.

8 forskellige spor inden for 20km

Oksbøl er meget centralt placeret i forhold til nogle rigtig gode spor i alle sværhedsgrader. Der er i gang med at blive lavet et samlet kort over alle de omkring liggende spor, men ved henvendelse, kan man få en foreløbig udgave tilsendt og få vejledning til sammensætning af ture. Nogle af de kendte er Blåbjerg Klitplantage, Varde Grusgrav, Bondrup plantage og den kommende Mentor-It Bikepark.

Sporene giver udfordringer til alle fra nybegyndere på de blå spor, til de elite ryttere som allerede har været på indtil flere træningsophold.

Vi var ude og prøve Varde Grusgrav som er et lille og yderst velbygget spor på ca 4km. Det er bygget op med masser af sløjfer, så man både kan få sving og flow eller store hop,drops og rockgardens, alt efter ens lyst til udfordringer.

I Blåbjerg Klitplantage fik vi en tur på det hvide spor der er ca 13km og kan køres af alle. Sporet er rigtig godt skiltet og man er aldrig i tvivl om retningen, masser af flow og lidt udfordinger med bakker op og ned. Her er også 2 andre ruter, hvor det sorte spor er fyldt med udfordringer og høster meget ros.

Aktiviteter og muligheder

Vicky er fyldt med ideer og allerede nu er der fast søndagstur fra hotellet, hvor det er gratis at deltage. Turene er for alle og der er fokus på det sociale, så både børn, kvinder og nybegyndere kan få en god og tryg start på mtb. Det er gratis at deltage på disse ture.

På tegnebrættet til sommerferien er der en børnecamp, men detaljerne er endnu ikke på plads – så hold øje med Danhostel Blåvandshuk på Facebook for alle de kommende begivenheder.

Har man lyst til at hyre en mtb-guide, så kan de også hjælpe med at skabe kontakt.

Vurdering:

Pris

I forhold til standarden, finder vi priserne meget billige. 2 personer på dobbeltværelse kr. 495,- i alt og ønsker man morgenmad koster det kr 70,- pr person. Ved grupper over 10 personer, kan man indhente tilbud og få rabat.

Design

Man kan få et ophold, hvor der er tænkt på alt og som er skræddersyet til at have fokus på mtb. Dette gælder både hvis man kommer som familie, venner eller hele klubben.

Funktionalitet

Der er alle faciliteter man kan ønske sig til en weekend med mtb. Maden er lækker og rigelig, dejlige miljøer til afslapning både ud og inde, billiard i kælderen og svømmehal på den anden side af vejen.

Vi siger tak for besøget og giver vores varmeste anbefaling og vender helt sikkert tilbage med en masse klubkammerater