Et “hemmeligt” sted i Norge, ligger der et lille hotel. Stedet hedder Canvas Hotel, og her kan du få en naturoplevelse udover det sædvanlige. Konceptet er enkelt, og samtidig noget helt specielt.

Forestil dig et ophold langt væk fra dagligdagens larm og stress, helt derude, hvor du kan komme helt tæt på naturen og din mountainbike. Canvas Hotel ligger langt væk fra civilisationen, og er ikke et hotel, som du kender det. Her er ingen elektricitet, TV eller Netflix og værelserne er opvarmet med træ.

Canvas Hotel ligger i Norge, ca. 2 timers kørsel fra Kristiansand. Her er ingen parkeringsplads, og der går ingen veje ind til Canvas Hotel. Du bliver samlet op på et mødested, og så foregår resten af turen på mountainbike.

Primitiv luksus

Ren afslapning

“Hotellet” hedder ikke uden grund for Canvas Hotel, for Canvas er netop hvad hotellet er bygget af. Du kommer til at sove i telt, vel og mærke i en luksus udgave. Hvis du lige nu sidder og tænker på dit gamle 2 personers festival telt, som ligger gemt nede i kælderen, så bare rolig. “Hotelværelserne” er med trægulve, sengene er med dyner og puder og det hele er opvarmet med brændeovn.

Hotellet ligger i 460 meters højde, og er omgivet af både store klipper og en ferskvandssø, hvor man kan tage sig en forfriskende dukkert efter en lang dag på cyklen. Der er også mulighed for at sætte sig mageligt til rette i et opvarmet badekar, på kanten af søen, og nyde en kølig drink, og udsigten, som ikke findes magen til nogetsteds.

Faciliteter i vildmarken

Lager-Szene beim Canvas Hotel, Nissedal, Telemar, Norwegen.

Det er ikke uden grund vi kalder det primitiv luksus, for her det det bedste fra begge verdener. Her kan du virkelige opleve roen, naturen, og den friske luft, men stadig muligheden for at tage en tur i saunaen, eller side i et opvarmet badekar under åben himmel, og nyde udsigten. Den store sø, er ideel til kolde afvaskninger, og fungerer fint som kilde til cykelvask.

Køkkenet og maden – en unik oplevelse

Køkkenet er et kapitel for sig selv, for det stiller nogle krav at lave mad til sultne mountainbikere, ude i naturen, hvor der hverken er strøm eller rindende vand i hanerne. Men Desmond, som har ansvaret for køkkenet, formår at trylle den ene lækre ret frem efter den anden.

Desmond sørger for gourmet til maven, og energi til benene, når han i det primitive køkken, disker op med alt fra luksusburgere, til grillede jomfruhummere. Måltiderne spises samlet ved det store langbord, som er bygget omkring i alt 6 grillstationer.

Hvem står bag

Jan Fasting og Kokken Desmond

Det er Jan Fasting, som har 35 års erfaring som friluftsguide, og som blandt andet i gennem 12 år har stået for ruter og sikkerheden på det Norske Realityshow 71°Nord, hvor deltagerne skal kæmpe sig igennem den Norske vildmark.

Det var også der igennem Jan mødte Per Kveim, som har bygget over 100km spor i området. De 2 havde længe snakket om at der manglede et overnatningssted ude i naturen, hvor fra man kunne tage ud på oplevelse på mountainbike. En dag hvor de sad der ved søen og fik en øl og noget god mad, blev de enige om at her skulle det være. Stilen skulle være Afrikansk Luksus Safari, men tilpasset det Norske klima. Så det er nok ikke helt tilfældigt at kokken er Desmond, som kommer fra Zimbabwe, og tidligere har arbejdet som safariguide i en række Afrikanske lande.

Med lidt hjælp fra Innovasjon Norge, og den lokale kommune (Nissedal kommune)  kunne de derfor åbne Hotel Canvas tilbage i 2010. De har siden budt velkommen til gæster fra det meste af verdenen, som tager turen til Canvas Hotel, for at opleve denne unikke stemning.

Er det noget for dig?

Canvas Hotel tilbyder 2,3 eller 4 natter, og altid med helpension. Det betyder at du får alle måltider, inkl. kaffe/te og snacks. Prisen er selvfølgelig også inklusiv deltagelse på guidede ture. Der er mulighed for at tilkøbe blandt andet teknikkurser, og du kan enten medbringe din egen cykel eller leje en direkte hos Canvas.

Er i en større gruppe eller MTB klub, er det mulighed at leje det hele for jer selv. Det kan for eksempel være til en træningslejr eller som Teambuilding for en virksomhed.

Priser

  • 2 natter: 4.950 NOK (Ca. 4,100 DKK)
  • 3 natter: 6.490 NOK (Ca. 5.400 DKK)
  • 4 natter: 7.490 NOK (Ca. 6.200 DKK)

Vi arbejder på at arrangere en tur til Canvas Hotel senere på året til en unik pris, så hvis det kunne være noget for dig og dine venner, så tilmeld jer vores nyhedsbrev, så er i sikker på at være blandt de første der får besked, når vi kender datoen og prisen.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

(Når du tilmelder dig herover, er du ikke forpligtet til noget, men modtager automatisk vores nyhedsbrev, som du altid kan framelde dig igen)

Kontaktoplysninger

Vi kan desværre ikke give jer adressen på Canvas Hotel, da det er på “Need to know” basis. Det betyder at du får oplyst mødestedet, når du booker et ophold på hotellet. Kommer du fra Danmark anbefales det at tage færgen (Color Line) til Larvik eller Kristiansand. Der fra er der ca. 2 timer i bil.

Du kan læse mere om Canvas Hotel på www.canvashotel.no eller se nedenstående video (på Norsk)