Test: Garmin Edge 1000

Garmin Edge 1000 er den nye top cykel GPS fra Garmin. Selve enheden er ændret en del i form i forhold til Edge 810 som udkom for godt 1 års tid siden, skærmen er blevet en del større, og selve enheden er blevet tyndere.

Den har en væld af funktioner og features, og som noget nyt kan man koble den op med Shimano DI2 og se direkte på computeren hvilket gear du kører i, og med “Garmin Segmenter” kan du via Garmin connect konkurrere mod andre på downloaded ture. Du kan også angive hvor langt du vil køre og enheden kommer med 3 forslag med startpunkt hvor du befinder dig.

Unboxing af Garmin Edge 1000

Dette er bundle udgaven og kassen indeholder:

  • Edge 1000 enhed med forud installeret europa kort
  • USB lade kabel.
  • Softstrap pulsbælte
  • 3 styrholdere, 2 standard til frempind/styr i plastik samt Garmin “out front” holder i alu
  • speed og kadence sensor
  • Kvik start guide

Det første jeg ligger mærke til da jeg pakker den ud er at speed og kadence sensor nu er 2 enheder i stedet for en kombineret speed/ kadence sensor hvilket er en fordel for MTB ryttere da man sjældent kan bruge kadence data til noget når der køres terræn.

Da jeg skal til at montere det mangler magneterne i kassen til hjul og pedalarm, da jeg heller ikke lige kan se hvilken sensor der er til hvad slår jeg op i brugsanvisningen. Der finder jeg hurtig ud af at det er rotations sensorer der ikke kræver magneter hvilken gør montering super let.

Speed sensoren monteres på fornavet og kadence sensoren monteres på pedalarmen. Jeg valgte at bruge en standard holder som monteres på frempinden med gummibånd og det hele var monteret på cyklen på under 5 minutter.
Så var det bare at sætte enheden op, har man haft Garmin Edge før er det lige til at gå til da menuerne er næsten ens, er det første gang man prøver en Edge kan man godt blive overvældet af alle funktionerne og indstillinger men det kommer hurtig.

Jeg har i dag testet den på min MTB, og mit indtryk er at selve enheden virker mere lækker i form og kvalitet i forhold til Edge 810, og touch skærmen reagerer bedre. Den store skærm gør det let at aflæse de forskellige data også under svære lysforhold.
Selve kortet er Garmin’s cycle map som har fuld navigation og virker nu også med cykelstier. Alle små stier der blev kørt på i dag i skoven var også på kortet så kører man MTB er det ikke umiddelbart nødvendig at investere de 600kr ekstra et topografisk kort koster.

Garmin Edge 1000 kan købes på Netcyklen.dk (Pris: kr. 4.699,-)

Galleri – Garmin Edge 1000



Vores vurdering af Garmin Edge 1000

Test score af Garmin Edge 1000

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 7

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af MTBX

1 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *