Taymory – et hurtigt voksende brand


Vores vurdering af Taymory - Basis herrer kollektion

Test score af Taymory - Basis herrer kollektion

Funktionalitet: 9

Design: 8

Pris: 9

Total Score: 8.7 ud af 10

Anmeldt af Rikke Bruun

Vi har igennem de seneste par måneder testet en masse forskelligt tøj fra Taymory. Vi vil løbende komme med vurderinger, at de forskellige kollektioner efterhånden som vi får det testet.

Taymory – historien bag

Hvis man er kendt i internationale triatlon kredse, så er man helt sikkert stødt på Taymory, som igennem de seneste år har været banebrydende i forhold til både design, udvikling af materialer og topkvalitet.

Taymory er grundlagt i 2011 lidt uden for Barcelona. Her har man samlet hele produktionen lige fra udvikling og design til systue, administration og lager. Alt tøj er produceret i hånden på egne fabrikker, som hermed sikre lokale arbejdspladser uden udnyttelse af børnearbejde. Taymory har specialiseret sig i at udvikle tøj til triatlon, løb, svømning og cykling – både for eliten og motionisten.

Firmaet har stor fokus på den forsatte udvikling og nyskabelse i forhold til de tekstiler tøjet er produceret af og man samarbejder tæt med top-atleter over hele verden. Grundlæggerne er selv tidligere olympiske triatlon deltagere, og ved hvad der skal til for at kunne udleve sine drømme.

Pt. sælges tøjet i 42 lande og er især hurtigt voksende på triatlon-markedet i mexico og USA.

Taymory i Danmark

I 2015 blev Gear4training importør i Danmark og Sverige og siden da er det gået stærkt. Der er indgået Ambassadør aftaler med professionelle atleter og på markedet for special designet firmatøj, er Taymory  pt den 5. største leverandør i Danmark.

Taymory er ikke et mærke du finder i butikkerne i Danmark, da man ønsker at holde priserne så lave som muligt og undgå fordyrende mellemled. Du kan købe de aktuelle kollektioner på web-shoppen eller få designet dit helt eget tøj.

Klubtøj også for mindre klubber

Hos Taymory, er det muligt at bestille helt ned til 6 special designede enheder af gangen og disse enheder kan sagtens være i forskellige størrelser. Man kan på deres hjemmeside, designe sit eget tøj og der er ingen begrænsninger i farver og logoer mm.

Taymory bestræber sig på at give tilbud på samlet pris inden for ca 48 timer og fra bestilling til man modtager tøjet går der ca 4-6uger. Som klub slipper man for at skulle bestille stort lager hjem og som bonus, får klubbens medlemmer 20% rabat ved handel i web-shoppen på den almindelige kollektion.

Basis Cykel vinterjakke (B4)

Vi har testet den flotte røde vinterjakke under forskellige forhold her i den danske vinter/forår og vi er meget begejstrede. Den er lavet af stoffer med  lighpoly- og Sub Zero Degrece teknologi, der hjælper med stor åndbarhed og vandmodstand, hvilket er den store udfordring når man bliver varm i vores danske vejr.

Vi finder pasformen ret god, hvor den går godt op i halsen og tilpas langt ned bagpå og dækker lænden. Bagpå er der 1 stor lomme med lynlås og silikone langs den nederste kant som forhindre den i at glide op. Selv efter ture med meget mudder, har den ligeledes været nem at vaske ren uden pletter og stoffet tørre hurtigt og er klar til endnu en tur. Den er noget lille i størrelsen, så man skal vælge 1 eller 2 numre større, alt efter hvor meget tøj man plejer at bruge som base-layer om vinteren.

Vejledende pris kr. 1.189,-

Basis cykeljakke/trøje (B2)

Denne jakke/jersey kan bruges med flere funktionen alt efter årstid, vind og vejr. Den er lavet af warmtech stof, som hjælper kroppen med at holde sig varm og samtidig er fuldt åndbart. Stoffet er
meget blødt og behageligt imod huden. Den kan med fordel benyttes som base-layer i de kolde måneder – hvilket vi har brugt den til.

Vi har ligeledes prøvet en enkelt tur med den, kun med en windbreaker over, hvilket også er utrolig behageligt. Når temperaturerne bliver højere og vinden stilner af, vil den fungerer fint som sommerjakke.

Vi finder pasformen rigtig behagelig, den slutter fint til ved halsåbningen og har elastik ved håndleddene, så vinden bliver lukket ude. Længden er tilpas ned over lænden og kortere fortil, så den sidder fint til uden at krølle op. Størrelserne er lidt små, så vælg 1 eller 2 størrer end normalt.

Den har 3 store lommer med elastikkant bagpå og silicone kant forneden. Ved vask holder den farven og pasformen rigtig flot.

Vejledende pris kr. 879,-

Basis kortærmet cykeltrøje (B1)

Denne kortærmede trøje er lavet af stoffet hidroconfortech, som holder kroppen tør ved at transporterer sveden væk fra huden og videre til de næste lag i påklædningen.

Vi har brugt den som det inderste lag på de kolde ture og som eneste trøje ved træning indendørs. Vi oplever, at den er rigtig god til at transporterer sveden væk fra huden, så man ikke føler sig våd. Den er behagelig at have på og ærmerne har en fin afslutning der bliver på plads under brug. Bagpå er der 3 lommer med elastikkant og nederst en silicone kant der forhindre den i at glide op.

Som de to andre trøjer, holder den intense farve ved vask, og den tørre rigtig hurtigt. Vi anbefaler ligeledes at vælge 1 eller 2 størrelser større end I plejer.

Vejledende pris kr. 749,-

Konklusion for basis Herrer kollektionen

Vi har på de kolde dage brugt alle tre trøjer på følgende måde:

Inderst den kortærmede trøje B1 som sørger for at transporterer sveden væk fra kroppen og holde den tør og undgå hurtig afkøling. Mellemlag den langærmede jersey B2, som holder kroppen varm og transporterer sveden videre væk fra kroppen. Yderst har vi haft vinterjakken B4 på, den er vindtæt og vandafvisende og har sørget for, at vi ikke er blevet unødigt afkølet, og membranen har ført sveden videre og væk fra kroppen.

Vores oplevelse er, at det er nogle utroligt lækre og innovative materialer, en rigtig god pasform og en yderst acceptabel pris i forhold til andre sammenlignelige mærker i samme kvalitet.

Vores eneste minus er de forholdsvis små størrelser, men importøren oplyser, at Taymory er i en forsat udvikling og der arbejdes på at lave tilpasninger i forhold til Skandivanien/Nord Europa, da der er forskel på gennemsnitstørrelser verden over.

Funktionalitet er rigtig god, det er kvalitets materialer og en spændende udvikling i teknologien bag. Farverne og pasformen holder ved vask.

Prisen er yderst konkurrence dygtig, i forhold til mærke af samme kvalitet

Designet er lækker komfort, der er tænkt over detaljerne og flotte farver. Eneste minus er de forholdvis små størrelser.

Vi vil snarest komme med en test af både downhill jersey og den flotte kvinde kollektion 2017 og vi kan allerede afsløre at vi er begejstret.

Tøjet kan købes på Taymory shoppen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *