Mountain Bike Holidays – cykelspecialisterne i Østrig

Hotellet ligger med smuk udsigt over Alperne, kilometervis af single-tracks venter, og udenfor står cyklen klar. Samtidig har ingen overflødig tid været brugt på planlægning. Dette lyder som et ønskescenarie for mange, men med konceptet Mountain Bike Holidays behøver man kun tænke på én ting – hvilken af de mange spændende ruter skal man vælge i dag?

Det populære Mountain Bike Holiday-koncept bliver ved med at vokse, og flere og flere benytter sig af ordningen, hvor det meste er tilrettelagt på forhånd, så man kan nøjes med at koncentrere sig om det væsentlige, når man kommer frem. To ting er afgørende for, om ferien bliver en succes – for det første skal cykelmulighederne være varierede og udfordrende, og for det andet skal man have nogle behagelige rammer at slappe af i, når dagens udfordringer er overståede. Derfor har Mountain Bike Holidays udvalgt nogle af Alpernes bedste mountainbike-områder, og i disse har man fundet en række hoteller, der alle er specielt egnede til at modtage cyklister. Som gæst har man dermed garanti for god indkvartering samt fantastiske cykelmuligheder.

Mountain Bike Holidays opererer i både Østrig, Italien og Schweiz, og mulighederne i den østrigske del af ordningen er tæt på det optimale. Rutenettet strækker sig fra Vorarlberg i vest til Salzburg i øst, mens man mod syd kan køre i Kärnten tæt ved grænsen til Slovenien. Der er tale om et kæmpe område, og hvis man har mountainbiking som en tilbagevendende del af sine ferieplaner, kan man blive ved med at finde nye spor og destinationer år efter år. I 2014 er hele 28 regioner samt 62 forskellige hoteller med i ordningen.

Approved Bike Area

approved-bike-areaFor at give de mange mountainbikere en mulighed for at vurdere de enkelte områder og danne sig et overblik, har man indført betegnelsen ”Approved Bike Area”. Der stilles en række krav, for at et område kan opnå dette kvalitetsstempel, og et af kravene er, at der skal være mindst tyve præparerede ruter at vælge mellem. Disse ruter skal være af forskellig sværhedsgrad, og de skal være detaljeret beskrevet. Der skal ligeledes være mulighed for at leje cykler og trække på lokale eksperters viden, og man kan medtage cyklen i både lifte samt offentlige transportmidler.

Når området er fundet, er der blot tilbage at vælge hotel. Man kan uden problemer skifte mellem forskellige destinationer og hoteller i løbet af ferien, men man kan også vælge at koncentrere sig om ét bestemt cykelområde og benytte et enkelt hotel som fast base. De hoteller, som indgår i ordningen, er omhyggeligt udvalgt, og de fleste hoteller har tre eller fire stjerner. Som regel byder de på førsteklasses beliggenhed, wellness-faciliteter, udsigt til bjergene samt et glimrende køkken, der serverer sund og kulhydratrig kost.

Mange steder er værten selv passioneret og erfaren mountainbiker, og ofte er det ham, der tilbyder at guide rundt i terrænet. Undervejs kan man beslutte, om der skal være fokus på stejle nedkørsler og mange højdemeter, eller om turen mere skal handle om nydelse, naturoplevelse og god frokost.

Sammensæt selv din mountainbike ferie

Ferien kan sammensættes helt, som man har lyst. Erfarne mountainbikere, der ikke har behov for instruktion eller guidning, kan sætte sig i sadlen umiddelbart efter check in på hotellet. Kommer man derimod til Alperne for at lære bjergkørslens finesser at kende, arrangeres både undervisning og guidede ture på forskelligt niveau.

De fleste vælger en færdig pakkeløsning, der som regel indeholder syv hotelovernatninger med halvpension, velkomstmøde med information om området, tre dage med guidede ture samt dage, hvor man er på egen hånd.

Læs mere på www.bike-holidays.com

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *